Δύο ακόμα χαμένους συνανθρώπους μας θρηνούμε από την χθεσινή πύρινη λαίλαπα, ενώ σημειώθηκε και ένας σοβαρός τραυματισμός πυροσβέστη από εγκαύματα, εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής που αντιμετωπίζει την αντιπυρική προστασία και την πρόληψη ως κόστος τόνισε ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Όπως σημείωσε, το κυβερνητικό άλλοθι της προστασίας της ανθρώπινης ζωής έχει πλέον χαθεί με παταγώδη και τραγικό τρόπο, ενώ οι προκλητικές δικαιολογίες για την κλιματική κρίση μόνη οργή προκαλούν και δεν πείθουν.

Κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει ό,τι απαιτείται για να μη χαθούν άλλες ζωές, περιουσίες και φυσικός πλούτος, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήρια του ΚΚΕ στις οικογένειες των δύο αδικοχαμένων και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον πυροσβέστη.

Σχετικά με το νομοσχέδιο, τόνισε ότι η ίδια πολιτική αναδεικνύεται και μέσα από αυτό και τις ΠΝΠ. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την εγκληματική της επιλογή να διατηρήσει τα σοβαρά κενά που υπάρχουν διαχρονικά στο ΕΚΑΒ και στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές.

Ο Γ. Λαμπρούλης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αρνείται τις μόνιμες προσλήψεις διασωστών και επιλέγει τα γνωστά μπαλώματα που πάνε μαζί με την ένταση και ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και τη διακομιδή.

Έτσι, χειροτερεύει το δόγμα «πάμε και όπου βγει» που γιγαντώθηκε μέσα στην πανδημία με εργαζόμενους να αναλαμβάνουν ό,τι καθήκοντα προκύπτουν. Ξεκαθάρισε ότι αυτή η πρακτική δεν έχει καμία σχέση με την προνοσοκομειακή περίθαλψη. Και επισήμανε ότι η επάρκεια μέσων και η στελέχωσή τους με το εξειδικευμένο προσωπικό δεν χωράει στη λογική κόστους οφέλους

Έτσι, η κυβέρνηση αντί για ανανέωση του στόλου αφήνει κυκλοφορούν παλιά οχήματα, αντί για προσλήψεις στο ΕΚΑΒ βαφτίζει πυροσβέστες διασώστες, ενώ οι διακομιδές από νησιά ανατίθενται στην αεροπορία στρατού, την πολεμική αεροπορία και το λιμενικό. Συντηρεί δηλαδή το σμπαράλιασμα προωθώντας την επιχειρηματική δράση.

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η παράταση της θητείας των γιατρών άνω των 67, που αποδεικνύει την απαράδεκτη κατάσταση υποστελέχωσης με τραγικά αποτελέσματα για την υγεία του λαού.

Με βάση τα παραπάνω το ΚΚΕ καταψηφίζει το νομοσχέδιο και τις ΠΝΠ.