Το μέτρο της επιστολικής ψήφου δεν διασφαλίζει τη μυστικότητα και αμεσότητα της ψήφου ενώ δημιουργεί μεγάλες αμφιβολίες για το αδιάβλητο των εκλογών επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λαμπρούλης βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην Ολομέλεια της βουλής, για την επιστολική ψήφο.

Πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι ο κάθε ψηφοφόρος θα ψηφίζει μόνος του και απαλλαγμένος από πιέσεις κι εκβιασμούς που έτσι κι αλλιώς και σήμερα υπάρχουν. Επικαλέστηκε τη διεθνή πείρα, όπου έχει καταγραφεί σε μια σειρά χώρες, χειραγώγηση ψήφων, εξαγορά ψήφων, κλοπές ψηφοδελτίων έως και καμένα ψηφοδέλτια.

Απαντώντας στον ισχυρισμό της κυβέρνησης για "διευκόλυνση" ορισμένων εκλογέων όπως φοιτητών ή εργαζομένων στον τουρισμό, σημείωσε ότι ήταν η ίδια κυβέρνηση που το καλοκαίρι αρνήθηκε δύο φορές την τροπολογία του ΚΚΕ για να ψηφίσουν αυτές οι κατηγορίες στον τόπο όπου σπούδαζαν ή εργάζονταν.

Η επίκληση της "εμβάθυνσης της δημοκρατίας" συνέχισε, θα αφορά ένα τμήμα εκλογέων του εξωτερικού που θα κληθούν να ψηφίσουν και να καθορίζουν τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, ενώ δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα και κυρίως δεν θα υφίστανται καμία συνέπεια από την πολιτική τους επιλογή ή τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν όλες μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις.

Στόχος, συνέχισε ο Γ. Λαμπρούλης, είναι να αποσπάται πιο αποτελεσματικά η συναίνεση του λαού στο τσάκισμα των δικαιωμάτων του αλλά και στις άλλες πλευρές της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως είναι η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τα παζάρια για τα κυριαρχικά δικαιώματα, στις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις σε υγεία, παιδεία και εργατικά δικαιώματα.

Την ίδια ώρα, που ο λαός στενάζει κάτω από την ακρίβεια και τη φτώχεια, σε όλα τα παραπάνω, τα αστικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ αλλά και τα άλλα "μικρότερα" κόμματα συμφωνούν και ασκούν κριτική μόνο σε δευτερεύοντα θέματα, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Γ. Λαμπρούλης αναφέρθηκε και στον αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων που αυτό το διάστημα κλιμακώνουν τον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και ΚΑΠ, που τους διώχνεια από τα χωράφια και τα χωριά τους.

"Διεκδικούν την επιβίωσή τους, για να μην γίνουν μετανάστες στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό της χώρας", επισήμανε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση "Κι εσείς που σήμερα εμφανίζεστε ως υπερασπιστές της ισότητας και της δημοκρατίας αύριο, στα μπλόκα των αγροτών, θα στείλετε τα ΜΑΤ και τις δυνάμεις καταστολής".

Αυτή την πολιτική της υποκρισίας και του εμπαιγμού του λαού, καταδικάζει το ΚΚΕ, καταψηφίζοντας και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και απαιτώντας την απόσυρσή του, κατέληξε ο κομμουνιστής βουλευτής.