Την αντίδραση του πρώην ευρωβουλευτή Γιώργου Δημητρακόπουλου προκαλεί η γνωστοποίηση εκδήλωσης για τα είκοσι χρόνια του οικοτροφείου "Ελευθερία", ενός ιδρύματος για παιδιά με αυτισμό, που χρηματοδότησε ο πατέρας του Τάκης Δημητρακόπουλος και θεμελίωσε ο ίδιος (φωτό). Ο γιος του ιστορικού εκδότη και κληρονόμου της εφημερίδας "Ελευθερία" καταγγέλει τον αντιδήμαρχο πολιτισμού Πάνο Σάπκα και την υπεύθυνη του ιδρύματος Έρη Καλογεροπούλου ότι όχι μόνο δεν τον κάλεσαν ως ομιλητή αλλά ούτε κάν τον προσκάλεσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Δημητρακόπουλος θα τιμήσει τα 100 χρόνια από την ίδρυση της "Ελευθερίας" με εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου. Για την ίδια επέτειο οι νυν διαχειριστές της εφημερίδας θα διοργανώσουν δική τους εκδήλωση στην λεωφόρο Καραμανλή, στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας και όχι στο Φρούριο όπως αρχικά είχε διαρρεύσει, την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου.

Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος, μετά τις κακουργηματικές διώξεις που άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος των σημερινών διαχειριστών της "Ελευθερίας", εκτιμά ο αγώνας του δικαιώνεται και είναι θέμα χρόνου η επιστροφή της εφημερίδας στα χέρια του φυσικού της κληρονόμου όπως ορίζει και η διαθήκη του πατέρα του.

Ο πρώην ευρωβουλευτής εξέδωσε σήμερα το ακόλουθο δελτίο Τύπου: 

"Όπως πολύ καλά γνωρίζετε τo Οικοτροφείο «Ελευθερία» ανεγέρθηκε με δωρεά του αείμνηστου πατέρα μου Τάκη Δημητρακόπουλου ο οποίος ευαισθητοποιημένος απο τις ιδιαιτερότητες και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αυτισμό και οι οικογένειές τους, θέλοντας να συμβάλει με τον τρόπο αυτό στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την ανακούφιση τους, έκανε τη δωρεά και έδωσε τιμητικά το όνομα του έργου ζωής του και προσωπικής του επιχείρησης
«Δημοσιογραφικός Οργανισμός Ελευθερία».

Στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης και της υλοποίησης της συμμετείχα μαζί με τον πατέρα μου και εγώ αφενός λόγω της προσωπικής μου ευαισθησίας για τις ιδιαιτερότητες των παιδιών με αυτισμό και αφετέρου ως εντολοδόχος και συνεχιστής του έργου του . Υπενθυμίζω ότι όπως αναγράφεται και στην θεμέλια πλάκα την οποία τοποθέτησα με τα χέρια μου μαζί με τον πατέρα μου και όλους τους παρευρισκόμενους η θεμελίωση του οικοτροφείου είχε γίνει παρουσία του τότε υφυπουργού Υγείας και Πρόνοιας κυρίου Νίκου Φαρμάκη, του τότε Νομάρχη Λάρισας αειμνήστου σήμερα Γιάννη Φλώρου,του τότε Δημαρχου Λάρισας Κώστα Τζανακούλη, του τ. Δημάρχου Λάρισας Χριστόδουλου Καφφέ και εμού τότε Ευρωβουλευτού.

Πληροφορήθηκα απο τον τύπο,με μεγάλη μου έκληξη ,ότι διοργανώνεται απο την πρόεδρο του Δ.Σ.του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό κυρία Έρη Καλογεροπούλου εκδήλωση σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και τον κ.Π.Σάπκα -απο τον οποίο επίσης δεν έλαβα καμία ενημέρωση και καμία πρόσκληση- για τα 20 χρόνια λειτουργίας του οικοτροφείου "Ελευθερία" για τα παιδιά με αυτισμο,στο Χατζηγιάνειο τις επόμενες μέρες.

Θεωρώ πρόκληση και προσβολή στη μνήμη του πατέρα μου και σε μένα προσωπικά, μοναδικό παιδί του και συνεχιστή του σύμφωνα με τη βούλησή του, στο όνομά του, την υστεροφημία του στη ζωή και το έργο του, το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκα και δεν κλήθηκα να παραστώ και να συμμετάσχω ως ομιλητής στην εκδήλωση αυτή που τον αφορά άμεσα όπως επίσης και εμένα, ενώ καλούνται , πέρα από τις σημερινές αρχές της πόλης (δήμος, περιφέρεια) η σημερινή διοίκηση της " Ελευθερίας" για δύο απο τα τρία μέλη της οποίας ,όπως είναι πλέον γνωστό έχει ασκηθεί ποινική δίωξη ,για κακούργημα, γεγονός που αποδεικνύει ότι με τα πεπραγμένα τους προσβάλλουν και σφετερίζονται το όνομα και το έργο του πατέρα μου και δωρητή Τάκη Δημητρακόπουλου και βέβαια, δεν σέβονται και δεν τιμούν τα οράματα ,τις ιδέες και την προσφορά του.

Ο πρώτος και υπερπάντα άλλον αρμόδιος και εντεταλμένος να μιλά για τον πατέρα μου Τάκη Δημητρακόπουλο την ιστορία και το έργο του είμαι εγώ. Ως εκ τούτου δεν επιτρέπω στην κυρία
Καλογεροπούλου , τον κ.Π.Σάπκα όπως και σε οποιονδήποτε άλλο να παραβλέπει αυτο το γεγονός, δείχνοντας ασέβεια και προσβάλλοντας την μνήμη του και εμένα προσωπικά με τη γνωστή σε όλους παρουσία και προσφορά μου στη δημόσια ζωή της χώρας αλλά και στους ίδιους Ε. Καλογεροπούλου και Π.Σάπκα προσωπικά.

Με απόλυτο σεβασμό στα παιδιά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως επίσης και τις οικογένειές τους, ενημερώνω την πρόεδρο του Δ.Σ.του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό κυρία Έρη Καλογεροπούλου και την διοίκηση του κέντρου Αυτισμού "Ελευθερία" ότι τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθώ το οικοτροφείο προκειμένου να ευχηθώ στα παιδιά και στους εκεί εργαζόμενους για τα 20 χρόνια λειτουργίας του, τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και να ενημερωθώ για τα τρέχοντα ζητήματα της λειτουργίας του."

kosmoslarissa.gr