Ένα ζωντανό ριμέικ στο πλούσιο παρελθόν της «Ελευθερίας» αποτέλεσε η σημερινή γιορτή, για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της εφημερίδας, που πραγματοποίησε ο πρώην ευρωβουλευτής Γιώργος Δημητρακόπουλος, γιός του εκδότη Τάκη Δημητρακόπουλου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης με την παρουσία παλιών εργαζομένων, δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων πολλοί από τους οποίους πήραν το λόγο δηλώνοντας την συμπαράστασή τους στον αγώνα του κληρονόμου της εφημερίδας.
Ο ίδιος τους ευχαρίστησε συγκινημένος ανακοινώνοντας την ίδρυση Ινστιτούτου με το όνομα «Παναγιώτης Δημητρακόπουλος» με στόχο τη διαφάνεια, τη δημοκρατία, τη δημοσιογραφία, την ανάπτυξη και τα κοινωνικά θέματα, προσθέτοντας ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να επιστρέψει η εφημερίδα στο όνομα «Δημητρακόπουλος».
«Στόχος μας είναι να φέρουμε την “Ελευθερία” εκεί που της αρμόζει να είναι. Και γι’ αυτόν τον λόγο σας καλώ να πάμε μαζί, χέρι με χέρι και με το κεφάλι ψηλά σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα», υπογράμμισε καταχειροκροτούμενος.


kosmoslarissa.gr