Σ’ ένα σύμπαν γεμάτο αστερισμούς και γαλαξίες και στο πλαίσιο της 6ης Εβδομάδας Αστρονομίας Λάρισας, έρχεται μια βραδιά ποίησης από το ΠΟΚΕΛ, με αφορμή το στίχο του εθνικού μας ποιητή: «Νύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη … αστέρια», την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, στις 7:30 μ.μ. στον κήπο του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, με ελεύθερη είσοδο.

Η βραδιά ποίησης διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας και το Σχολείο Αστρονομίας, της ΚοινΣεπ «Έναστρον», με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

Ζωντανή μουσική στην κιθάρα ο Σπύρος Καβαλλιεράτος και στο τραγούδι η Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού. Ποιήματα θα απαγγείλουν: Ζωή Γιουρούκη, Μαρία Διαμάντη, Χαρούλα Σανή, Ντόρα Βάγγια, Γεωργία Γιάγκου, Τασούλα Κιούση, Χρύσα Μαστοροδήμου και Βαγγέλης Ρεμπάπης, από τους ποιητές: Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργο Σεφέρη, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Καββαδία, Τάσο Λειβαδίτη, Τίτο Πατρίκιο, Ανδρέα Εμπειρίκο, Τάκη Παπατσώνη, Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι κ.α.

Τα ποιήματα έχει επιλέξει η φιλόλογος Βίλυ Χαδουλίτση (υπεύθυνη στο Εργαστήρι Ποίησης του ΠΟΚΕΛ «Εδώ μας βρίσκει η ποίηση»), ενώ τη σκηνοθετική φροντίδα και το συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Αργύρης Γιουρούκης.