Σημαντική διάκριση για τον Λαρισαίο ποιητή Δημήτρη Π. Κρανιώτη αποτελεί η βράβευσή του στη Σερβία στο 6ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ "Indjija PRO POET 2022", στο οποίο συμμετείχε ως προσκεκλημένος ποιητής.

Η απονομή του βραβείου έγινε κατά την επίσημη τελετή έναρξης από τον Διευθυντή του φεστιβάλ Miodrag Jaksic, ποιητή, δημοσιογράφο και πρώην υπουργό της Σερβίας. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε 8-13 Σεπτεμβρίου 2022 στις πόλεις Indjija, Βελιγράδι και Νόβι Σαντ της Σερβίας, με τη συμμετοχή ποιητών από διάφορες χώρες του κόσμου.

Ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης είναι ιατρός ειδικός παθολόγος κι έχει εκδώσει 9 ποιητικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ποιήματά του μεταφράστηκαν σε 25 γλώσσες και δημοσιεύθηκαν σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ποιητής σε Διεθνή Φεστιβάλ Ποίησης στο εξωτερικό, όπως φέτος στο Μεδεγίν της Κολομβίας. Πρόσφατα βραβεύτηκε με το «Χρυσό Ποιητικό Βραβείο Αριστοτέλης» στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Νάουσας.

Το 2011 διοργάνωσε στη Λάρισα το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών και το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Ποίησης. Είναι Αντιπρόσωπός του PEN Greece στη Λάρισα, Επικεφαλής της Επιτροπής Συγγραφέων για την Ειρήνη του PEN Greece και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, κ.ά.