Τo 16ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας βραβεύτηκε για πρώτη φορά με την Ετικέτα Σχολείου eTwinningανάμεσα σε 4485 σχολεία από όλη την Ευρώπη και 132 σχολεία από την Ελλάδα, μετά από μια απαιτητική διαδικασία αξιολόγησης. Με αυτή τη διάκριση το σχολείο αναγνωρίστηκε ως πρωτοπόρο σε τομείς όπως η ψηφιακή πρακτική, η πρακτική ηλεκτρονικής ασφάλειας (eSafety), οι καινοτόμες και δημιουργικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις, η συνεχής επαγγελματική ανάπτυξη του προσωπικού και η προώθηση πρακτικών συνεργατικής μάθησης.

Η πιστοποίηση ενός σχολείου σε «Σχολείο eTwinning» αποτελεί αναγνώριση για το πρωτοποριακό έργο που επιδεικνύει ένα σχολείο ως προς την κουλτούρα συνεργασίας σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Με την απονομή αυτής της πιστοποίησης, το eTwinning αναγνωρίζει και επιβραβεύει τη συμμετοχή, την αφοσίωση και τη δέσμευση όχι μόνο μεμονωμένων εκπαιδευτικών του Σχολείου, αλλά και των υψηλής ποιότητας επιτευγμάτων ολόκληρου του εκπαιδευτικού οργανισμού στην ενσωμάτωση και αξιοποίηση του eTwinning στη σχολική πραγματικότητα. Στα Σχολεία eTwinning οι εκπαιδευτικοί συνεργάζονται και προσφέρουν μια πλουσιότερη εκπαιδευτική εμπειρία στους μαθητές, χρησιμοποιώντας καινοτόμα παιδαγωγικά μοντέλα και εκπαιδευτικές πρακτικές.

Ο Διευθυντής του Σχολείου, κ. Ηλίας Θεοδώρου και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, που υλοποιούν και συμμετέχουν σε προγράμματα και δράσεις τουeTwinning, καθώς με την βράβευση αυτή το σχολείο αναγνωρίζεται ως πρότυπο σχολείο για το eTwinning, χαίρει υψηλής προβολής σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί πλέον μέλος ενός δυναμικού δικτύου πρωτοπόρων σχολείων που εμπνέουν τη μελλοντική εξέλιξη της ευρωπαϊκής αυτής δράσης.

Η λίστα των Σχολείων της Ευρώπης που βραβεύθηκαν με την Ετικέτα Σχολείου eTwinning 2023-2024: https://school-education.ec.europa.eu/el/recognition/etwinning-school-label/winners-list?period=2023-2024

Η λίστα των ελληνικών Σχολείων που βραβεύθηκαν με την Ετικέτα Σχολείου eTwinning 2023-2024: https://school-education.ec.europa.eu/el/recognition/etwinning-school-label/winners-list?search_api_fulltext=greece&period=2023-2024