Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει η κυβέρνηση στην αναχαίτιση της ενεργειακής κρίσης που πλήττει ποικιλοτρόπως τα Ελληνικά νοικοκυριά, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Οπως τόνισε "ο κόσμος πέρασε μια μεγάλη δυσκολία, την διαταραχή αγοράς λόγω πανδημίας. Η αγορά λειτούργησε με κλειστή εστίαση και περιορισμό στους εργάτες γης. Η κυβέρνηση έκανε σύνθετη άσκηση, μπήκανε χρήματα από τον προϋπολογισμό, δόθηκαν ευελιξίες από τον ευρωπαϊκό κανονισμό αλλά τα χρήματα ήταν περιορισμένα.

Βρισκόμαστε σε μια καινούρια δυσκολία, τη σημαντική επίπτωση από την αύξηση ενεργειακού κόστους. Έχουμε μια νέα πρόκληση: θα πρέπει να ακολουθηθούν πολιτικές που να ενισχύσουν τις ανανεώσιμες πηγές. Δεν έχουμε να λύσουμε τόσο το κομμάτι της προσφοράς, αλλά πρέπει να γίνουν υποδομές για να απορροφηθεί η προσφορά. Ο ΔΕΔΔΗΕ δουλεύει για αυτό. Το υπουργείο ανάπτυξης έχει πάρει τα μέτρα του".

Νωρίτερα o κ. Βορίδης σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε, για μια ακόμη φορά πως οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στην ώρα τους, ενώ μετείχε και σε ευρεία αυτοδιοικητική σύσκεψη, παρουσία δημάρχων, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Επίσης επισκέφθηκε τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό του Τυρνάβου και κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ, τον χαρακτήρισε ως "συνεταιρισμό πρότυπο".