Καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας 77χρονος από την Λάρισα, προσωρινός κάτοικος Γατζέας, ο οποίος κατηγορούταν για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της 45χρονης κόρης του, καθώς της έφερε κλωτσιές σε όλο το σώμα πάνω σε καυγά τους για ασήμαντη αιτία.

Το περιστατικό συνέβη στις 22/8 και εκδικάστηκε εξ αναβολής χθες, με την 45χρονη να καταθέτει πως ο πατέρας της την κλώτσησε επανειλημμένα και πέταξε πάνω αποσκευές που περιείχαν βαριά αντικείμενα, όπως φορητός υπολογιστής, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της, καθώς καβγάδισαν για την ακαταστασία στο δωμάτιο της.

Η ίδια είχε υποβληθεί σε ιατρική εξέταση μετά την μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του, όπου διαπιστώθηκε πως έφερε από τον ξυλοδαρμό εκδορές και μώλωπες.

Ο 77χρονος διατηρεί σπίτι στην περιοχή της Γατζέας, τόπος όπου κάθε καλοκαίρι τον επισκέπτεται η κόρη του, η οποία ζει και εργάζεται μόνιμα στην Αμερική μαζί με την μητέρα της και πρώην σύζυγό του.

Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε το περιστατικό, ισχυριζόμενος πως η 45χρονη έχασε την ισορροπία της κατά την διάρκεια της λογομαχίας και χτύπησε λόγω της πτώσης και όχι από δική του ενέργεια. Ισχυρίστηκε πως η κόρη του του έκανε μήνυση για λόγους εκδίκησης, ενώ επιχείρησε να την παρουσιάσει ως αχάριστη και χρήζουσα ψυχιατρικής βοήθειας.

Πάραυτα δεν έπεισε το δικαστήριο, το οποίο τον έκρινε ένοχο για ενδοοικογενειακή απλή σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή απειλή και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

thenewspaper.gr