Το σύνολο του προϊόντικού της χαρτοφυλακίου παρουσίασε στην SIAL 2022 η θεσσαλική βιομηχανία τυποποιημένων σαλατών Βιοσάλ. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση και στον τομέα των εξαγωγών η βιομηχανία από τα Τρίκαλα επιδιώκει να έχει σταθερή παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις, όπως είναι η SIAL αλλά και η Anuga, από το 1985.

Η Κεντρική Ευρώπη αποτελεί βασικό άξονα εμπορικής δραστηριότητάς της, με αγορές όπως Γαλλία – Ηνωμένο Βασίλειο να αποτελούν νέους εξαγωγικούς στόχους. Όπως αναφέρει ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας, Παναγιώτης Παπαμάνθος, η εξαγωγική πορεία της Βιοσάλ εδώ και 37 χρόνια είναι ανοδική, γεγονός που αποδεικνύει τη σταθερή ποιότητα των προϊόντων της. "Η παραγωγική συνέπεια, η ποιοτική ισορροπία, η συνεχής εγρήγορση στη δημιουργία νέων προϊόντων αποτελούν βασικές αρχές ανάπτυξης της εταιρείας. Η παρουσία μας στην SIAL αποτέλεσε το πρώτο βήμα. Στη συνέχεια οργανώνονται εβδομαδιαίες επισκέψεις, σε νέες αλλά και υπάρχουσες αγορές", εξηγεί.

Ο κ. Παπαμάνθος υπογράμμισε, επίσης, ότι βασική αρχή της εταιρείας είναι η διαφύλαξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών των προϊόντων της, εν μέσω υψηλών ανατιμήσεων που παρατηρούνται στην αγορά τον τελευταίο χρόνο. Επιπλέον, επέλεξε την ανάπτυξη της, και σε νέες αγορές, και με νέα προϊόντα. "Αν και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση της κερδοφορίας, η εταιρεία, σε καμία όμως περίπτωση δεν προχώρησε σε εκπτώσεις ποιότητας. Αντιθέτως, απορρόφησε μεγάλο ποσοστό από το κόστος των ανατιμήσεων. Η ευχάριστη αύξηση τζίρου, που βίωσαν όλες σχεδόν οι εταιρείες, κατά τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, ήταν οικονομική ανάσα ενόψει του δύσκολου χειμώνα". 

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από FnB)