Η ενδεκάδα Μαμάκου εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο, πάτησε χορτάρι. Ελπιδοφόρο το γεγονός ότι πολλοί αντιδήμαρχοι είναι νέοι και πρωτοεμφανιζόμενοι, τουλάχιστον θα έχουν όρεξη.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις των βουλευτικών γραφείων, οι γνωρίζοντες λένε ότι ο Κέλλας είναι (μακράν) νικητής έναντι των κυβερνητικών συναδέλφων του. Τέσσερις από τους έντεκα αντιδημάρχους είναι δικές του επιρροές.
Στα θετικά που ξεχωρίζουν, αναμφίβολα, o άξιος (και έντιμος) στρατηγός Δημήτρης Γεωργάκης, αλλά και η προτεινόμενη για πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γαρυφαλιά Καρυστιανού, ιατρός αναισθησιολόγος προερχόμενη από τον ιδιωτικό τομέα. Θα αποτελέσει την δεύτερη γυναικεία παρουσία στην ιστορία του θεσμού κατά την μεταπολίτευση. Πρώτη υπήρξε η Μαρία Τσιβερτάρα, στη δεκαετία του ΄80, επί δημαρχίας Λαμπρούλη.
Λέγεται ότι ο Μαμάκος, σε ότι αφορά τους αντιδημάρχους, θα κάνει ροτέϊσιον στα 2,5 χρόνια. Εκτός φυσικά από τις περιπτώσεις των “αναγκαστικών αλλαγών”. Άλλωστε οι “τραυματισμοί παικτών” προκύπτουν εκτάκτως…

Από τη στήλη kampos Land, By Kostas Tolis

Copyright Kosmos newspaper, Larissa