Με κινητοποίηση στις 3 Δεκεμβρίου απαντούν οι αμπελουργοί της ευρύτερης περιοχής του δήμου Τυρνάβου στην κυβερνητική αδιαφορία στο αίτημά τους για αποζημιώσεις των καταστροφών που προκάλεσε στις καλλιέργειές τους ο περονόσπορος.

Ανάλογες αναμένεται να είναι οι κινητοποιήσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας όπως διαφάνηκε σήμερα κατά τη διάρκεια πανελλαδικής σύσκεψης που διοργάνωσε η πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων σε συνεργασία με την Ε.Ο.Α.Σ. νομού Λάρισας και τους αγροτικούς συλλόγους του δήμου.

Στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμ στον Τύρναβο περίσσευε η οργή και η αγανάκτηση για την αντιμετώπιση των αμπελοκαλλιεργητών από του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αναφέρθηκε σε όλους τους τόνους ότι μόνο με τον αγώνα τους οι αγρότες μπορούν να ελπίζουν σε αποζημιώσεις.

Στη σημερνή σύσκεψη μεταξύ άλλων μίλησαν ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου και νέος δήμαρχος Τυρνάβου Στ. Τσικριτσής και ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Χρ. Τσιτσιρίγκος.

paidis.com