Βάσος Καραμπίλιας - Δικηγόρος, Επιστημονικός Συνεργάτης στην Βουλή των Ελλήνων
Είχα πει επακριβώς σε παρέμβασή μου, σε γνωστό ραδιόφωνο της Λάρισας πριν 2 μήνες, όταν ρωτήθηκα για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΛ: «Γιατί θα πρέπει οι τοπικοί άρχοντες να περιμένουν έναν επιχειρηματία να κινήσει τα νήματα, για να υπάρξει πρόοδος όσον αφορά το γήπεδο και δεν λαμβάνουν οι ίδιοι κάποια πρωτοβουλία να τους φέρουν όλους σε ένα τραπέζι και να δοθεί άμεση λύση; Δήμος, Περιφέρεια, Βουλευτές. Εγώ δεν είμαι εκπρόσωπος κάποιας παράταξης,  αλλά τοποθετούμαι ως Λαρισαίος δημότης, ως δικηγόρος και ως ένας άνθρωπος που λόγω των σπουδών μου στην επιστήμη του αθλητισμού, ενδεχομένως να έχω λίγες γνώσεις παραπάνω. Ό,τι συμβαίνει σε όλη την υπόλοιπη προηγμένη ποδοσφαιρικά Ευρώπη, καιρός να γίνει πράξη και εδώ...»
Ερχόμαστε στο σήμερα. Χαίρομαι τελικά, γιατί όπως μαθαίνω αρκετοί στην Λάρισα ακούν με προσοχή όσα λέω και κυρίως διαβάζουν όσα γράφω. Το θέμα της ΑΕΛ θα έπρεπε εν τη γεννέση του να τους βρίσκει όλους ενωμένους. Δεν χωρεί πολιτικαντισμούς και πονηριές...
Στ' αλήθεια διαφωνήσαμε ακόμη και στο θέμα της ΑΕΛ...; Στ' αλήθεια υπάρχουν κάποιοι που  «συμβουλεύουν» καταγγελία, τοξικότητα και ρήξη, ακόμη και για ένα ζήτημα που εξαρχής μόνο ενώνει τους Λαρισαίους και δεν διχάζει; Στ' αλήθεια αποδεχόμαστε ακόμη την επικοινωνιακή τακτική του: «Όχι σε Όλα και Ναι σε τίποτα...» ;
Το γεγονός ότι και για το ζήτημα του γηπέδου της ΑΕΛ, θα «προκαλούσαμε» α-συμφωνία, βάζοντας αστερίσκους και «ανούσιες» δικαιολογίες, πραγματικά με ξεπερνάει. Και τι δεν έχω διαβάσει αυτές τις μέρες. Ο στόχος ένας και εντελώς λάθος: Τι μπορούμε να «εκμεταλλευτούμε» ενόψει των εκλογών του Οκτώβρη από την ΑΕΛ. Κρίμα και μόνο κρίμα...!  
Να θυμίσω ότι στις πρόσφατες Εθνικές εκλογές, οι πολίτες σ' αυτό ακριβώς γύρισαν την πλάτη. Είπαν αρκετά με την μόνιμη καταγγελία, την τοξικότητα και την ρητορική του: «Σε όλα απέναντι...»
Ναι τα «έχω» με όλους εκείνους τους «τύπους», που το παίζουν επικοινωνιολόγοι κρυπτόμενοι πίσω από παχυλές αμοιβές, για να προτείνουν «χορηγούμενες» αναρτήσεις με φωτογραφίες στο facebook, βαρύγδουπες διαπιστώσεις που τις ξέρει και η «κουτσή Μαρία» και άλλα ανούσια και καταστροφικά. Τους ζω πολλά χρόνια στην πολιτική και πραγματικά έχω απορήσει επανειλημένως σε meetings, παρουσία πολιτικών προσώπων, για την «λαμπερή» ανικανότητα που ακόμη σ' αυτόν τον τόπο πληρώνεται αδρά…
Έχω γράψει αρκετές φορές, ότι μια παραγωγική αντιπολίτευση, είναι πολύ πιο σημαντική από  μια καλή αρχή. 
Η εποχή, που η αντιπολίτευση περίμενε απλώς να πέσει μία αρχή σαν «ώριμο φρούτο» ή να ξεχειλίσει η απογοήτευση των πολιτών, ανήκει στο παρελθόν. 
Τι θα πρότεινα εγώ...Καμία ρήξη, καμία καταγγελία, καμία τοξικότητα. 
Κάνε την ποιοτική διαφορά. 
Δείξε γιατί είσαι καλύτερος σε όλα τα σημαντικά και κυρίως πρότεινε πως θα κάνεις την καθημερινότητά όλων καλύτερη. Το λέω και το εννοώ...Το τηλέφωνό μου πάντα ανοιχτό για όσους χρειάζονται μία ιδέα, μια πρόταση, μία πιο αποδοτική θεώρηση των πραγμάτων. 
Ο σύγχρονος ψηφοφόρος έχει γίνει απαιτητικός και δεν αποδέχεται άλλο την ρητορική του: «μονίμως απέναντι» 
Μέσα σ’ αυτούς τους απαιτητικούς ψηφοφόρους – δημότες της Λάρισας, βάζω πρώτο εμένα...
Όσο για τους φανατικά κομματικούς, που βλέπουν παντού δράκους και απειλές, θα πω μόνο ότι ίσως είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να εκσυγχρονιστούμε και πολιτικά. Αν δεν μιλήσουμε τώρα για τις πόλεις με όρους ικανών και όχι κομματικών, πότε θα το κάνουμε; Το έκανε άλλωστε ήδη πράξη ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, με το σχήμα της νέας Κυβέρνησης αλλά και τους νέους Γενικούς Γραμματείς. Μίλησε πρώτος για ικανούς ανθρώπους ανεξαρτήτου ιδεολογίας και καλά έκανε. 
Για να τελειώνουμε. Όταν πέφτει στο τραπέζι το όνομα της ΑΕΛ, δεν υπάρχουν αντιπολιτεύσεις και συμπολιτεύσεις. Λέμε επί της αρχής όλοι, ΝΑΙ σε όλα...! Τα υπόλοιπα ακολουθούν.