Απαντώντας στα όσα υποστήριξε σήμερα ο κ. Καλογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης του Δήμου Λαρισαίων, κ. Αχιλλέας Κέλλας, υπογραμμίζει τα εξής:

Ο κ. Καλογιάννης αντί να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες της Λάρισας για την κατάσταση των οικονομικών του Δήμου που παρέδωσε και τον εικονικό προϋπολογισμό που ψήφισε η παράταξή του, στη σημερινή του συνέντευξη έσπευσε να μας κουνήσει και το δάχτυλο, απειλώντας μας με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, παραβλέποντας ότι τα όσα ανακοινώσαμε, στηρίζονται στα στοιχεία των ιδίων των Υπηρεσιών του Δήμου!

Επί της ουσίας:

1.Το τέλος ταφής απορριμμάτων είναι ή δεν είναι έξοδο του Δήμου; Αληθεύει ή όχι ότι ο Δήμος τον Οκτώβριο θα κληθεί να πληρώσει περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο τέλος (β΄ εξάμηνο 2023 και α΄ εξάμηνο 2024), και για τα οποία παρακρατήθηκαν ήδη 95.000 ευρώ;

  1. Για τον Daniel πραγματοποιήθηκε σωρεία δαπανών με απευθείας αναθέσεις, στη βάση της πρόβλεψης του νόμου για τις έκτακτες συνθήκες. Δεν σας κρύβω ότι αυτές οι αναθέσεις ελέγχονται ως προς τη νομιμότητά τους και σύντομα θα ενημερωθούν οι συμπολίτες μας για αυτές. Η δημιουργία δαπάνης προφανώς και πρέπει να εγγραφεί στον προϋπολογισμό, ανεξάρτητα αν θα έρθει και πότε κρατική χρηματοδότηση. Για να πληρωθούν οι δεκάδες προμηθευτές στους οποίους ανατέθηκαν περισσότερα από 4,5 εκατ. € δεν θα πρέπει να υπάρχουν στον προϋπολογισμό; Δηλαδή ζητάει ο κ. Καλογιάννης να μην πληρωθεί κανένας από τους προμηθευτές μέχρι και εφόσον έρθουν χρήματα από το τα Υπουργεία; Είναι κωμικό να το αναφέρει αυτό ένας δήμαρχος που διοίκησε τον Δήμο για 9 χρόνια…
  2. Σε ό,τι αφορά στα αιτήματα των Υπηρεσιών του Δήμου, ο κ.Καλογιάννης αγνόησε τις Υπηρεσίες και κατ’ επέκταση τα αιτήματα των δημοτών, γιατί απλά υπήρχε αδυναμία κάλυψης οποιασδήποτε δαπάνης, ελπίζοντας στη ναρκοθέτηση της δικής μας θητείας.
  3. Λείπουν ή όχι από τον προϋπολογισμό 2.494.950€ από τη μισθοδοσία των υπαλλήλων (μονίμων, αορίστου χρόνου και συμβασιούχων); Στα αλήθεια, δεν γνώριζε ο κ. Καλογιάννης πώς υπολογίζονται οι μισθοί των εργαζομένων του Δήμου; Δεν γνώριζε ότι είτε καλυφθούν με έκτακτη χρηματοδότηση από το κεντρικό κράτος είτε όχι, οι μισθοί των εργαζομένων πρέπει να πληρωθούν; Αν δεν λάμβανε ή αν δεν λάβουμε στο μέλλον έκτακτη χρηματοδότηση, θα κόψουμε τους μισθούς των εργαζομένων; Είναι δυνατόν αναφέρονται στα σοβαρά τέτοια πράγματα;
  4. Διαπιστώνω επίσης ότι ο κ. Καλογιάννης ξέχασε να αναφερθεί στα 2.549.087,41 € υποχρεώσεων βάσει συμβάσεων του Δήμου που «ξέχασε ξανά» να εγγράψει στον προϋπολογισμό, αλλά και τον «λάθος υπολογισμό» των εσόδων του Δήμου, που μας επιβαρύνει με άλλα 1.500.000 ευρώ. Κανένα σχόλιο για την επιλεκτική «αμνησία» του κ. Καλογιάννη.
  5. Αναφορικά με την επανάληψη περί «ταμειακών διαθεσίμων»: Θεωρούσαμε ότι είχε γίνει κατανοητό ότι ο αστεϊσμός με τα αποθεματικά του Δήμου δεν περνά. Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι συνεχίζεται! Επαναλαμβάνω: τα ταμειακά διαθέσιμα αποτυπώνουν μόνο μια εικόνα του ταμείου την συγκεκριμένη στιγμή. Οι απαιτήσεις των προμηθευτών μας ξεπερνούν κατά 20 εκατομμύρια τα αναμενόμενα έσοδα του Δήμου. Τέλος τα ψέματα! Αυτό που έχει σίγουρα αξία είναι πως το αποθεματικό του Δήμου στο τέλος του 2023 έφθανε στο αστρονομικό ποσό των 270 €!
  1. Σε ό,τι αφορά στις παιδικές χαρές και την ακύρωση των διαγωνισμών γνωρίζουν καλά και ο κ.Καλογιάννης και ο κ.Αδαμόπουλος ότι δύο διαγωνισμοί, με λίγες ημέρες διαφορά, για την ίδια προμήθεια και τα ίδια υλικά, είχαν διαφορετικές τιμές! Και σοβαρά αναρωτιέται κάποιος γιατί ακυρώθηκαν;

Τέλος, επιτρέψτε μου να σημειώσω ότι, πολιτικά, η διοίκηση Καλογιάννη κρίθηκε στις τελευταίες εκλογές -πρόσφατες είναι άλλωστε- και αποδοκιμάστηκε εμφατικά και καθαρά! Μαζί της αποδοκιμάστηκε και η τακτική της όξυνσης, των χαρακτηρισμών, του διχασμού και της πόλωσης που προσπάθησε να επιβάλλει.

Η επαναφορά τέτοιων λογικών, με απειλές περί «συκοφαντικής δυσφήμησης»,  απλά επιβεβαιώνει την κρίση που βιώνει η παράταξή του….

Δεσμευτήκαμε να λέμε αλήθειες στους πολίτες και αυτό θα κάνουμε, όσο και αν ενοχλούνται κάποιοι.

Δεσμευτήκαμε να αποκαταστήσουμε την κανονικότητα στη λειτουργία του Δήμου και αυτό θα κάνουμε, όσο και αν αυτό ανησυχεί τους εραστές της στασιμότητας.

Θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και θα ξεπεράσουμε το ναρκοπέδιο της πλασματικής λογιστικής και της εικονικής οικονομικής πραγματικότητας.