Εικόνα για τις τιμές των σαρακοστιανών στη Λάρισα θέλησε να σχηματίσει ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος λίγο πριν την επίσκεψη του στο Επιμελητήριο Λάρισας πραγματοποίησε αυτοψία για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι αν τηρείται η νομοθεσία σε ότι αφορά το καλάθι του νοικοκυριού.

Παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί και φούρνο μετά την ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Συντεχνίας Αρτοποιών κ. Μ. Μούσιο ότι η τιμή της λαγάνας θα κυμανθεί στην Λάρισα περί τα 2 ευρώ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σε δηλώσεις του στο Επιμελητήριο της Λάρισας, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι τιμές στα σαρακοστιανά “είναι συγκρατημένες ακριβώς στα περσινά επίπεδα και λίγο προς τα κάτω”, ενώ εκτίμησε ότι θα υπάρξει περαιτέρω αποκλιμάκωση στις τιμές, την οποία και συνέδεσε με την πτώση της τιμής του ρεύματος.

“Θα χρειαστεί να κάνουμε όλοι μια προσπάθεια και τα σούπερ μάρκετ και η βιομηχανία ώστε οι τιμές να αρχίσουν να πηγαίνουν προς τα κάτω“, εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι σύμφωνα με την EUROSTAT η Ελλάδα έχει χαμηλό πληθωρισμό, βρίσκεται στην 6η θέση.

Τέλος όσον αφορά τους ελέγχους ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι γίνονται σε καθημερινή βάση και ότι από τους ελέγχους αυτούς διαπιστώνεται “σε γενικές γραμμές ότι η αγορά δεν αισχροκερδεί. Παρακολουθούμε τα πάντα και δεν θα αφήσουμε κανένα να κερδοσκοπήσει σε βάρος των καταναλωτών“.

ertnews.gr