Στη Γ’ Ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί θα οδηγηθεί σήμερα ο 30χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας κατηγορούμενος για εκβίαση και τοκογλυφία, αλλά και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ο 30χρονος Λαρισαίος συνελήφθη έπειτα από καταγγελία που έκανε σε βάρος του ένας παλιός συμμαθητής του, επίσης 30χρονος, σύμφωνα με τον οποίο η... οικονομική διευκόλυνση για κάλυψη αναγκών εξελίχθηκε σε εκβιασμό και «πανωτόκια».

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στην ΕΛ.Σ. ο 30χρονος τον Αύγουστο του 2021 δανείστηκε από τον συλληφθέντα το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, το οποίο συμφωνήθηκε προφορικά να του το επιστρέψει τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ.

Έκτοτε, λόγω αδυναμίας του παθόντα να ανταποκριθεί στη συνολική αποπληρωμή του χρέους του,  ο συλληφθείς κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2021 έως και σήμερα, με απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής του παθόντα, του απαίτησε την καταβολή χρηματικού ποσού μεγαλύτερου από το συμφωνηθέν.

Ο παθών κατήγγειλε την υπόθεση στην ΕΛ.ΑΣ. και το ραντεβού παγίδα δόθηκε προχθές το πρωί στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, έξω από τραπεζικό υποκατάστημα.

Ο δράστης παρέλαβε από τον παθόντα το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ και συνελήφθη.

Ελευθερία (Β.Κ.)