Δεν θα είναι η παράσταση του Θεσσαλικού θεάτρου «Μήδειας Μπούρκα», το εναρκτήριο έργο που θα παιχτεί στο αρχαίο θέατρο Λάρισας με θεατές στις εξέδρες.
Η διαρροή της είδησης στα τοπικά μέσα ενημέρωσης προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, καθώς το εν λόγω θεατρικό έργο θεωρήθηκε φτωχό για μια τόσο ιστορική πρεμιέρα. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι μεταξύ εκείνων που δεν ενθουσιάστηκαν ήταν και ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.
Η επιβεβαίωση της μη επιλογής του συγκεκριμένου έργου ήρθε από την αντίδραση του συγγραφέα Ανδρέα Φλουράκη στο fb, που δεν πρόλαβε να χαρεί: «Ενημερώθηκα πως η παράσταση «Μηδείας Μπούρκα», που ήταν προγραμματισμένη να ανοίξει στις 2 Σεπτεμβρίου το Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, δεν θα γίνει γιατί υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τοπικούς παράγοντες, πολιτικούς και καλλιτεχνικούς, ως προς την επιλογή του παρόντος έργου/παράστασης για μια τέτοια έναρξη… Στη θέση του «Μήδειας Μπούρκα» πληροφορούμαι πως θα υπάρχει ένα αξιοπρεπές μουσικό σύνολο… Εκτός άλλων, η συγκεκριμένη ακύρωση δείχνει την αμηχανία όχι μιας πόλης αλλά μιας κοινωνίας στην οποιαδήποτε συνδιαλλαγή του σύγχρονου (ελληνικού) με το αρχαίο θέατρο.».

Ζ.Η. εφ. ΚΟΣΜΟΣ (kosmoslarissa.gr)