Στην Αθήνα θα μεταβεί το επόμενο διάστημα ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, με τον αντιδήμαρχο Βιώσιμης Κινητικότητας και Συστημάτων Έξυπνης Πόλης Ντίνο Διαμάντο, προκειμένου να συναντηθούν με στελέχη του «Πράσινου Ταμείου», για να διευθετήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες των αποζημιώσεων ιδιοκτητών ακινήτων του οικοδομικού τετραγώνου 867 Γ, απέναντι από το Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, ώστε να προχωρήσει η κατεδάφισήτους.

Από τους δώδεκα ιδιοκτήτες ακινήτων, σε εξώδικο συμβιβασμό προχώρησαν οι έντεκα με εξαίρεση έναν ιδιοκτήτη δύο ακινήτων, που επέλεξε τη δικαστική οδό για τον καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης.

Όπως εκτιμά ο αντιδήμαρχος κ. Διαμάντος, εντός του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, με τις υποθέσεις και των δώδεκα ιδιοκτητών ακινήτων, ώστε μέσα στον Ιούνιο του 2022, να δρομολογηθούν οι κατεδαφίσεις.

Να σημειωθεί ότι τα χρήματα των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις είναι δεσμευμένα από το 2015, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, από το «Πράσινο Ταμείο» και αγγίζουν το ποσό των 6.787.700 ευρώ.

Λένα Κισσάβου Eλευθερία