Με 2 χρυσά και 2 ασημένια βραβεία επέστρεψε στη Λάρισα ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Λάρισας-ΣΟΦΛΑ ΣΥΝΠΕ που διακρίθηκε σε τέσσερις κατηγορίες στον καταξιωμένο θεσμό «Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς». Η απονομή έγινε την Τετάρτη 26 Απριλίου το απόγευμα στο Ζάππειο Μέγαρο σε μια λαμπερή τελετή παρουσία προέδρων των φαρμακευτικών συλλόγων και συνεταιρισμών της χώρας, εκπροσώπων της φαρμακευτικής αγοράς και διακεκριμένων επιστημόνων, φορέων και επαγγελματιών.

Ο ΣΟΦΛΑ ΣΥΝΠΕ αρίστευσε για ακόμη μια χρονιά, αφού απέσπασε δύο χρυσά βραβεία στις κατηγορίες «Υπηρεσίες Υποστήριξης Φαρμακείων» και «Δράσεις για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και την Προστασίας του Περιβάλλοντος»,  ενώ κατέκτησε επίσης δύο ασημένια βραβείαστις κατηγορίες « Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στη Φαρμακευτική Αγορά» και  «Εκπαίδευση φαρμακοποιών και επιστημονικά προγράμματα».

Τα βραβεία παρέλαβαν ο πρόεδρος του ΔΣ του ΣΟΦΛΑ ΣΥΝΠΕ Πέτρος Καφανέλης και ο Διευθυντής ΣΟΦΛΑ Ευστάθιος Τσιάλτας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΟΦΛΑ ΣΥΝΠΕ αξιολογήθηκε από 23μελή επιτροπή και ψηφίστηκε επίσης από 1650 φαρμακοποιούς σε όλη τη χώρα, διακρινόμενος ως ένας συνεταιρισμός που οραματίζεται, τολμά και καινοτομεί. Η σημαντική αυτή διάκριση-επιβράβευση του συνεταιρισμού για τις καλές πρακτικές του προς όφελος της φαρμακευτικής περίθαλψης, της πρόληψης και της λειτουργίας των φαρμακείων, αποτελεί όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣ Π. Καφανέλης δέσμευση για  τη συνέχεια του έργου του ΣΟΦΛΑ με ακόμη μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης. «Στόχος μας ήταν, είναι και θα είναι το υψηλό επίπεδο ποιότητας των υπηρεσιών, η συνεχής εξέλιξη και ανάπτυξη που αποδεικνύουν την αξιοπιστία και τη μεγάλη δυναμική του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Λάρισας. Δέσμευση και μέλημα μας είναι να στεκόμαστε πάντα στο πλευρό του φαρμακοποιού και του πολίτη» κατέληξε.