Το πρόγραμμα των αυγουστιάτικων δράσεων στο χωριό της Ραψάνης, που διοργανώνει για όγδοη συνεχή χρονιά το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας - «Ξενώνας Ραψάνης», σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης, ξεκίνησε και φέτος με ένα δυναμικό διήμερο ψυχαγωγικών και δημιουργικών δράσεων για παιδιά.

Την Τρίτη 1 Αυγούστου 2023, υλοποιήσαμε στον προαύλιο χώρο του Αγίου Αθανασίου Ραψάνης το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο “Κάρτες, επιστολικά δελτάρια για μικρούς και μεγάλους!” , της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και το “Μύλο Παππά” Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων.

Στην αρχή της δράσης συζητήσαμε για μια διαφορετική μορφή επικοινωνίας, την ανταλλαγή επιστολικών δελταρίων και καρτ ποστάλ και ήρθαμε σε επαφή με ποικίλες ταχυδρομήσιμες κάρτες, από διάφορους τόπους. Έχοντας στη διάθεση μας χάρτες του κόσμου και της Ελλάδος, τοποθετήσαμε τα εικονιζόμενα τοπία στις αντίστοιχες περιοχές.

Στην πορεία, πάνω σε λευκά καρτ ποστάλ ζωγραφίσαμε ένα στοιχείο της Ραψάνης μοναδικό και αγαπημένο για τον
καθένα και την καθεμία από εμάς. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς έκαστος σχεδίασε μια καρτ ποστάλ με βάση τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες του, αναδεικνύοντας έτσι τις διαφορετικές όψεις του ωραίου σε κάθε τόπο.

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023, συγκεντρωθήκαμε στο γήπεδο της Ραψάνης και ετοιμαστήκαμε για την πιο αθλητική δράση του καλοκαιριού, τον φιλικό αγώνα νέων “Μελιτζάνες Vs Κολοκύθια”. Αφού χωριστήκαμε σε ομάδες, ξεκινήσαμε με πολύ κέφι να παίζουμε έχοντας ομαδικό κλίμα. Το αποτέλεσμα ήταν να περάσουμε ένα απολαυστικό, γεμάτο ψυχαγωγία απόγευμα, με γνώμονα το γέλιο, την ευγενή άμιλλα και τη συνεργασία, αξίες-έπαθλα για όλους και όλες!

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των επόμενων δράσεων – εκδηλώσεων στην Ραψάνη εδώ