Μετά από τρεις μήνες, η περιοχή της Θεσσαλίας εξακολουθεί να αναρρώνει από τις καταστροφικές και πρωτοφανείς βροχοπτώσεις που πλήγωσαν την περιοχή και πλημμύρισαν την Λίμνη Κάρλα.

Οι εικόνες όμως από την πλημμυρισμένη Λίμνη Κάρλα δείχνει ότι η κακοκαιρία «Daniel» άλλαξε οριστικά την λίμνη που πλέον είναι η μεγαλύτερη φυσική λίμνη στην Ελλάδα, ξεπερνώντας την Λίμνη Τριχωνίδα.

Η Λίμνη Κάρλα ή λίμνη Βοιβηίδα (παλαιότερα) είχε έκταση περίπου 180.000 στρέμματα και αποξηράθηκε το 1962, ενώ το 2010 ξεκίνησε να δημιουργείτε με την μεγαλύτερη έκταση να φτάνει στα 37.372 στρέμματα.

Πλέον η λίμνη έχει ξεπεράσει την αρχική έκταση και υπολογίζετε ότι έχει 190.000 στρέμματα.

Αυτό το σημείο που θα δείτε τη γέφυρα και το αυτοκίνητο αποτελεί τον κεντρικό δρόμο που συνδέει την παλιά Εθνική Λάρισας-Βόλου με το Καλαμάκι, διαμέσου του χωριού Αχιλλείου.

Το ποτάμι που φαίνεται είναι τεχνητό και συνδέει την Λίμνη Κάρλα με τον Πηνειό, στην ουσία αυτό ήταν που μετάφερε όλα τα νερά που πλημμύρησαν την λίμνη.

Αυτό το τεχνητό ποτάμι είναι μέσα σε ένα μεγάλο ανάχωμα (πάνω από 5 μέτρα) και στην ουσία συγκράτησαν τα νερά αποτρέποντας την πλημμύρα περισσότερων εκτάσεων ή ακόμα κατοικημένων χωριών.

Στο βίντεο θα διακρίνετε και ένα μικρό λόφο μέσα στην λίμνη, σχεδόν από πίσω βρίσκεται πλημμυρισμένο αεροδρόμιο της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (ΤΑΞΑΣ) στο Στεφανοβίκειο.

Τέλος στο κέντρο της υπάρχουσας Λίμνης Κάρλας διακρίνεται ο Ταμιευτήρας Καλαμακίου εκτάσεως 2000 στρεμμάτων.