Η περαιτέρω ανάδειξη της Ιπποκρατικής παράδοσης της Λάρισας, αλλά και οι διδαχές του σπουδαιότερου θεραπευτή της Αρχαιότητας, του Ιπποκράτη, οι οποίες συνδέουν τον αρχαίο κόσμο και την Ιατρική με τον 21ο αιώνα, τίθενται στο επίκεντρο των τριήμερων εκδηλώσεων που θα γίνουν στην Λάρισα. από τις 8 – 10 Σεπτεμβρίου, στο κτίριο της Ιατρικής Σχολής στην πλατεία Ταχυδρομείου με τίτλο «Η Αέναη Επιστροφή του Ιπποκράτη».

Οι εκδηλώσεις όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης τύπου από τους εκπροσώπους των συνδιοργανωτών φορέων, έχουν εκτός από επιστημονικό, κοινωνικό αλλά και πολιτιστικό χαρακτήρα.

Από τις 8 – 10 Σεπτεμβρίου η “Αέναη επιστροφή του Ιπποκράτη στη Λάρισα”

Η επιστημονική εκδήλωση που θα διοργανωθεί στο κτίριο της Ιατρικής Σχολής έχει ως κύριο στόχο την ενημέρωση του κοινού και των απλών πολιτών για την αντιμετώπιση συχνών και σοβαρών ιατρικών νοσημάτων από το επίπεδο της πρωτοβάθμιας φροντίδας μέχρι το Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο.

Η εκδήλωση αυτή, όπως επισημάνθηκε, στοχεύει παράλληλα στην ανάδειξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο της Ιπποκρατικής παράδοσης και της ιστορίας της Λάρισας αναφορικά με τον Πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη, μέσα από θέματα που αφορούν την προαγωγή και προστασία της δημόσιας υγείας του τοπικού πληθυσμού υπό το πρίσμα της Ιπποκρατικής ιατρικής.

Οι εκδηλώσεις για την « Αέναη Επιστροφή του Ιπποκράτη», συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον Σύλλογο “Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα” και τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας. Στην συνέντευξη τύπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Α. Καλογιάννης, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Θ. Καραχάλιος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ντ. Γιαννακόπουλο, ο πρόεδρος του Συλλόγου “Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα” κ. Ρ. Χαλιαμπάλιας κ.α.

ertnews.gr