Το θέμα της ψηφιοποίησης των αρχείων Πολεοδομικής Πληροφορίας, ένα από τα μεγαλύτερα έργα που αφορούν στην ψηφιοποίηση του δημοσίου τομέα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκου με κλιμάκιο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), στη Λάρισα.

Να σημειωθεί ότι το έργο ξεκινά από τη Λάρισα και τη Θεσσαλία και αφορά στην ψηφιοποίηση του φυσικού αρχείου των Πολεοδομιών, με τις οικοδομικές άδειες παρελθόντων ετών (προ της λειτουργίας του συστήματος e-adeies), ώστε να διευκολύνεται η αναζήτηση εγγράφων από πολίτες και μηχανικούς, ενώ το ΤΕΕ έχει αναλάβει τον ρόλο της αναθέτουσας αρχής.

«Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση της πολιτείας που “αγγίζει” ένα ζωτικής σημασίας θέμα στη λειτουργία των Δήμων της χώρας και επηρεάζει άμεσα τη ζωή και την καθημερινότητα όλων μας. Η κατάκτηση ενός Δήμου συγκροτημένου, δυνατού, σύγχρονου και αποτελεσματικού, με διαφάνεια και λογοδοσία προς τους δημότες του περνά και μέσα από την ενεργοποίηση του ψηφιακού κεφαλαίου, σε ένα εύρος υπηρεσιών», τόνισε, σχετικά, ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος.

«Η μετάβαση σε μια νέα ψηφιακή εποχή έχει ξεκινήσει και κυλά με εντατικό ρυθμό. Σε αυτή την τεράστια αλλαγή το ΤΕΕ συνεχίζει να πρωταγωνιστεί, σε σειρά από κομβικές για την πρόοδο και εξέλιξη μεταρρυθμίσεις. Ένα τέτοιο σημαντικό έργο, για την «Ψηφιοποίηση Αρχείων Πολεοδομικής Πληροφορίας» με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που μας ωθεί στο μέλλον, ξεκινά από τη Θεσσαλία και τη Λάρισα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ-Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, κ. Νίκος Παπαγεωργίου.

Στη συνάντηση μετείχαν ακόμη ο Γενικός Διευθυντής, Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών ΤΕΕ, Κλαίρη Δήμα, οι υπεύθυνοι του έργου, κ.κ. Ιωάννης Μαχίκας και Μιχάλης Αθανασόπουλος, καθώς και ο αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Λαρισαίων, κ. Τριαντάφυλλος Καλιακούδας.