Η αρμόδια Υπηρεσία ενημερώνει σχετικά με το έργο «Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης Δήμου Τεμπών»:

Τμήμα του έργου «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ» αποτελεί και η αντικατάσταση υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης, συνολικού μήκους 19.500 μ, που υδροδοτεί τους οικισμούς των Μεσαγγάλων και του Καστρί Λουτρού, στην παραλία του Δήμου.

Το έργο στην περιοχή των Μεσαγγάλων βρίσκεται σε εξέλιξη με τις εργασίες από την ανάδοχο εταιρεία «ΑΤΡΑΞ Α.Τ.Ε.» να συνεχίζονται κανονικά.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τεμπών μεριμνά, με συνεχείς ελέγχους και υποδείξεις προς την Ανάδοχο Εταιρεία, ώστε να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή των ατυχημάτων στις θέσεις των ορυγμάτων των υπόγειων δικτύων, έως ότου ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των ασφαλτικών οδοστρωμάτων.

Απαιτείται η υπομονή και η προσοχή όλων καθώς δεν είναι δυνατόν να διαστρωθεί άσφαλτος στα επιχωμένα ορύγματα πριν αυτά λάβουν την τελική τους υποχώρηση/καθίζηση από τις επιβαλλόμενες τάσεις στο έδαφος. Ωστόσο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του έργου η αποκατάσταση των ασφαλτικών οδοστρωμάτων αναμένεται να ξεκινήσει εντός του μηνός Μαΐου.

Η ανάδοχος εταιρεία έχει τοποθετήσει την απαιτούμενη σήμανση και φροντίζει για τη συνεχή συντήρηση των σκαμμάτων απομακρύνοντας χαλίκια και χώματα από τα οδοστρώματα και αποκαθιστώντας τυχόν ανωμαλίες στις θέσεις των ορυγμάτων.

Βλέψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι να παραδοθεί το έργο ολοκληρωμένο και λειτουργικό. Προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση σημαντικός είναι ο ρόλος όλων μας καθώς καλούμαστε να επιδείξουμε υπομονή και ορθή οδηγική συμπεριφορά ακολουθώντας τα προβλεπόμενα όρια ταχύτητας.