Κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής, σε απάντηση της…(μη)απάντησης του Δήμου Λαρισαίων στο Δελτίο Τύπου του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ της 4ης Αυγούστου -ως γενικό σχόλιο- έχουμε να πούμε ό,τι διατηρώντας την πίστη μας στην επιστήμη, συστήνουμε πλέον στους κυρίους της δημοτικής Αρχής να καταφύγουν σε αυτή προκειμένου να αντιμετωπίσουν την εμμονή τους με τη σημερινή διοίκηση του Τμήματος. 

Ως ειδικότερα σχόλια, η Διοικούσα Επιτροπή, καταλήγει στα εξής:

  • Εμμονή #1: Από που και ως που κατηγορείται ο κ. Αχιλλέας Κέλλας για «προπαγάνδα υπέρ κάποιων» και από που κι ως που συνδέεται η τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Ιουλίου με τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Ο εκπρόσωπός μας εξέφρασε την άποψη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ κι όχι προσωπική άποψη ή απόψεις κάποιου κομματικού οργάνου! Εξάλλου, πρόκειται για θέσεις τις οποίες έχουμε αναδείξει πολλές φορές, είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, είτε μέσω δημοσιεύσεων στην ιστοσελίδα του Τμήματος και στον τοπικό Τύπο. Και το κάνουμε συστηματικά -από το 2020- και όχι προεκλογικά φυσικά!
  • Εμμονή #2: Οι «φωστήρες» της δημοτικής Αρχής, ψεύδονται! Αγνοούν ότι υπάρχει σχετικό video (https://www.youtube.com/watch?v=lAxkOCpr6cg) στο οποίο φαίνονται απολύτως ξεκάθαρα οι επιθέσεις στον κ. Κέλλα. Μάλιστα, λένε ότι πώς γίνεται να υπέστη τραμπουκισμό αφού είχε φύγει. Αν δει κανείς το video, εύκολα παρατηρεί ότι ο κ. Κέλλας υπέστη τις επιθέσεις και όσο είχε το λόγο, ενώ αφού μίλησε, άκουσε τόσο την ομιλία του δημάρχου, όσο και του αρμόδιου αντιδημάρχου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, προτού αποχωρήσει. Κι επειδή –όπως αναφέρεται στην (μη)απάντηση του Δήμου- «όλοι γνωριζόμαστε σε αυτή την πόλη», είναι γνωστά τα υβριστικά και άκρως προσβλητικά σχόλια που έγιναν και μακριά από τα μικρόφωνα!..
  • Εμμονή #3: Εξακολουθούν να αρνούνται την επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη της σχετικής Ομάδας Εργασίας του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ αναφορικά με το ΣΒΑΚ. Συνεχίζουν λοιπόν να προσβάλουν τους μηχανικούς. Και βεβαίως, στην ερώτησή μας αναφορικά με το αν αμφισβητούν τα δικά τους στοιχεία, πάνω στα οποία βασίστηκε η μελέτη της Ομάδας Εργασίας…καμία απάντηση, καμία αναφορά!..
  • Εμμονή #4: Εξακολουθούν να κατηγορούν τη διοίκηση του Τμήματος και να αναρωτιούνται αν οι απόψεις της καλύπτουν τα μέλη του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ. Προφανώς λοιπόν η διοίκηση του Τμήματος ενοχλεί σφόδρα την Ίωνος Δραγούμη, η οποία με την εμμονική συμπεριφορά της επιβεβαιώνει ότι όποιος διαφωνεί μαζί τους, στοχοποιείται! Μάλιστα, εφόσον αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της δημοτικής Αρχής έχουν θητεύσει στα όργανα του ΤΕΕ και γνωρίζουν τις δημοκρατικές διαδικασίες, είναι απορίας άξιο το συγκεκριμένο ερώτημα.

 

Έχουμε συστήσει πολλές φορές στους κυρίους της δημοτικής Αρχής, να απευθύνονται στο ΤΕΕ/ΤΚΔΘ με τον σεβασμό που αρμόζει σε θεσμικό φορέα. Αρνούνται -ΕΜΜΟΝΙΚΑ- να το πράξουν. 

Να θυμίσουμε πως πριν λίγα χρόνια, όταν το ΤΕΕ/ΤΚΔΘ ασκούσε κριτική για το ΣΒΑΚ, είχε κατηγορηθεί πάλι η Διοίκηση και ο ίδιος ο Πρόεδρος, ό,τι το κάνει για λόγους μικροπολιτικής, επειδή θεωρήθηκε ότι θα είναι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές. Διαψεύστηκαν. Από την άλλη, στην δημοτική Αρχή, υπάρχουν σήμερα μέλη του ΤΕΕ, που έχουν θητεύσει ως αιρετοί στην Διοίκησή του και αυτό φυσικά είναι απολύτως θεμιτό και καλό για την πόλη

Σε ό,τι αφορά στην ουσία του πράγματος, δυστυχώς, δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος του προβλήματος που έχουν δημιουργήσει και πως οι θέσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου αποσκοπούν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο για την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.  

Όλοι γνωρίζουμε, ό,τι οι εμμονές δεν κάνουν καλό. Μάλιστα, όταν μια δημοτική Αρχή επιδεικνύει -επανειλημμένα- τέτοια συμπεριφορά, τότε σίγουρα πρόκειται για πολύ κακό οιωνό για το παρόν και το μέλλον του τόπου.

Και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρισας, θέλουμε υγιείς δυνάμεις και υγιείς εκπροσώπους και παρατάξεις, χωρίς…εμμονές

Είναι παραπάνω από σαφές, ότι οι πολίτες δεν επιθυμούν την τοξικότητα και τον διχασμό. 

Καλούμε λοιπόν -για άλλη μια φορά- τη δημοτική Αρχή να αφήσει στην άκρη την πολεμική ρητορική, να αφουγκραστεί την κοινωνία και να ασχοληθεί σοβαρά με τα πραγματικά ζητήματα που την  απασχολούν και να συνεργαστεί  -επιτέλους- με το ΤΕΕ/ΤΚΔΘ, για να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής στην πόλη μας.