Εξ’ αρχής ήταν δύσκολο το έργο της Εθνικής ομάδας και του συνόλου του Γκουστάβο Πογιέτ, το οποίο στην προκριματική φάση για το Euro 2024 βρίσκεται σε όμιλο με τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Ιρλανδία και το Γιβραλτάρ.

Το ξεκίνημα της Εθνικής, με το πέρας των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών, θεωρείτο θετικό. Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογιέτ έδωσαν μέχρι στιγμής τρεις αναμετρήσεις, καθώς είχαν και ένα ρεπό, μετρώντας νίκες απέναντι στο Γιβραλτάρ (3-0) και την Ιρλανδία (2-1), αλλά και την εκτός έδρας ήττα με 1-0 από τη Γαλλία.

Ποιες είναι όμως οι στοιχηματικές αποδόσεις για την πρόκριση της Εθνικής στο Euro 2024, με πέντε παιχνίδια να απομένουν για τους Έλληνες διεθνείς; Ποιες είναι και οι αποδόσεις για τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου;

Βάσει των στοιχηματικών αποδόσεων, η πρόκριση της Εθνικής πλασάρεται σε απόδοση 41.00 από την πλατφόρμα της Bwin. Βάσει πάντοτε της απόδοσης, θα θεωρείται αγωνιστικό «θαύμα» η πρόκριση των Ελλήνων διεθνών στα γήπεδα της Γερμανίας. «Θαύμα» ανάλογο και του 2004, όταν το… Πειρατικό κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Πρώτο φαβορί για πρόκριση σε απόδοση 1.12 είναι σαφέστατα η Γαλλία, η οποία έχει 4/4 μέχρι στιγμής, καθώς δεν έχει πραγματοποιήσει το ρεπό της. Δεύτερο φαβορί για την πρόκριση είναι η Ολλανδία σε απόδοση 5.50, ενώ η Ιρλανδία συμπληρώνει το πακέτο των αγορών στο εξωπραγματικό 126.00.

Ουσιαστικά, για να μπορέσουν να ανατραπούν οι αποδόσεις και τα φαβορί, θα πρέπει οι Έλληνες διεθνείς να φύγουν με βαθμό ή βαθμούς από την Ολλανδία την 5η αγωνιστική. Σε ένα τέτοιο σενάριο, η Εθνική ομάδα θα έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση, έχοντας εν συνεχεία να υποδεχθεί τόσο τους «οράνιε» στην OPAP Arena, όσο και τη Γαλλία.