Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας προσφύγων αντιπροσωπεία τηςΕ.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ αποτελούμενη από τους Σκόκα Γιάννη μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ και πρόεδρο του Εργατικού
Κέντρου Λάρισας, τον, Τσιαπλέ Τάσο μέλος της Ε. Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας, τον Κρίκη Πέτρο μέλος της Ε. Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο Λάρισας και Παπαδούλη Γιώργο, δημοτικό σύμβουλο Λάρισας επισκέφτηκε τη δομή προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας.

Η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τον διοικητή της δομής κ. Παπαπαρίση Απόστολο όπου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του camp, για τις αιτήσεις ασύλου και τις εισροές και αποχωρήσεις. Όπως επίσης και για την εξέλιξη έργων βελτίωσης στη λειτουργία της δομής όπως και πράγματα που χρειάζεται ακόμη να γίνουν.

Oπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, από τα στοιχεία διαφαίνεται ότι υπάρχει μείωση του πληθυσμού των φιλοξενούμενων και όσον αφορά τη σύνθεσή του. Σήμερα φιλοξενούνται 26 εθνικότητες προσφύγων που φτάνουν περί τους 400 περίπου, στην πλειοψηφία τους Αφγανοί, Σύριοι, Ιρακινοί, όπως και αρκετοί, περίπου 30% Αφρικανικής καταγωγής, κυρίως μεμονωμένα άτομα, διότι οι περισσότερες οικογένειες έχουν προωθηθεί στις χώρες προορισμού τους, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία. Εξακολουθούν όμως να παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας αρκετοί απ’ τους παραμένοντες, διότι αρκετές αιτήσεις είναι σε καθεστώς εκκρεμότητας από πλευράς υπηρεσίας ασύλου, πράγμα που καθιστά πολλούς εξ ‘αυτών σε δυσχερή θέση.