Σε ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Τεμπών αναφέρονται τα εξής:

«Έντονη η αντίδραση της ΔΕΥΑ Τεμπών σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση, του συντονιστικού που έχει εγκατασταθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την διαχείριση των προβλημάτων που προέκυψαν από την κακοκαιρία DANIEL, όπου αναφέρει ότι τα νερά ύδρευσης στο Δήμο Τεμπών δεν είναι κατάλληλα.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Κακαγιάννης , κάνει λόγο για «υπευθυνο-ανεύθυνους» της επιτροπής. Δήλωσε κατηγορηματικά ότι το νερό ύδρευσης είναι κατάλληλο σε όλα τα χωριά του δήμου Τεμπών εκτός από τις κοινότητες Σπηλιάς, Αμπελακίων, Τέμπη, Κάτω Αιγάνη, Σ.Σ. Ραψάνης και Καλλιπεύκη, όπου κάνει για όλες τις χρήσεις εκτός από πόση.

Τόνισε ότι η Δημοτική Επιχείρηση προχωρά σε αναλύσεις του νερού σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του δήμου, μία φορά την εβδομάδα μετά το ξέσπασμα της κακοκαιρίας DANIEL και τις πλημμύρες σε ιδιωτικό εργαστήριο στη Λάρισα. Μάλιστα, χθες ελήφθησαν δείγματα που στάλθηκαν από τη ΔΕΥΑΤ και εντός τριών ημερών αναμένονται τα αποτελέσματα.

Αυτή την περίοδο, δηλαδή μετά την κακοκαιρία DANIEL η ΔΕΥΑT προχωρά σε αναλύσεις του νερού σε ιδιωτικό πιστοποιημένο εργαστήριο της Λάρισας μία φορά την εβδομάδα. Σε μία κανονική περίοδο, πριν τις πλημμύρες προχωρούσαμε σε αναλύσεις του νερού «πάνω από 3 φορές το χρόνο, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία».

Επίσης διενεργήθηκε και χημική ανάλυση του νερού ύδρευσης σε εργαστήριο στην Αθήνα και το αποτέλεσμα ήταν ότι και από χημικής σύνθεσης το νερό είναι κατάλληλο.

Τελειώνοντας ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ αναφέρει «παρακαλώ από όλους ψυχραιμία καλώ τους κατοίκους να δίνουν βαρύτητα στις ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΤ. Ότι και αν προκύψει θα ανακοινώνεται από τη ΔΕΥΑ.

Δεν παίζουμε με την υγεία των κατοίκων του δήμου μας. Συνιστώ των επικεφαλής των παρατάξεων να είναι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους και τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι στη διάθεσή τους. Ας σταματήσουν να παίζουν με την υγεία των κατοίκων»».