Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (iED)σας προσκαλεί στη διαδραστική ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο «Ενδυνάμωση της Ψυχοκοινωνικής Ευεξία σε Μαθητές με Ειδικές Ανάγκες και Εκπαιδευτικούς κατά τη Διάρκεια Κρίσιμων Συμβάντων».

Η καινοτόμος πρωτοβουλία θα διεξαχθεί την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST, Βαλτετσίου και Τριπόλεως στη Λάρισα, από τις 18:00 έως τις 19:45.

Η άρτια ψυχική υγεία και κατ’ επέκταση η ψυχοκοινωνική ευεξία θεωρείται ως καίριας σημασίας αγαθό στο όλο και περισσότερο σύγχρονο μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Η πρωτοβουλία «Ενδυνάμωση της Ψυχοκοινωνικής Ευεξία σε Μαθητές με Ειδικές Ανάγκες και Εκπαιδευτικούς κατά τη Διάρκεια Κρίσιμων Συμβάντων» αποσκοπεί αφενός στη δημιουργία ενός χώρου για τη διάδοση γνώσεων, εμπειριών και καινοτόμων λύσεων σε κρίσιμες στιγμές της ζωής των μαθητών ΑΜΕΑ και αφετέρου στην οικοδόμηση ενός μηχανισμού προστασίας αυτών, των γονέων και των εκπαιδευτικών τους, από το πλήθος των εξωτερικών προκλήσεων και κινδύνων που αντιμετωπίζουν.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις και παρουσιάσεις από εμπειρογνώμονες ενώ παράλληλα θα διενεργηθούν διαδραστικές συζητήσεις με απώτερο στόχο τη διεύρυνση των γνώσεων των συμμετεχόντων και την ανάδειξη της σημασίας που έχει η ανάπτυξη συμπεριφορών υγιεινού τρόπου ζωής εν μέσω κρίσεων.

Η ανοιχτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Erasmus+ Ευρωπαϊκού Έργου SAHHIM,το οποίο στοχεύει στην βελτίωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των μαθητών ΑΜΕΑ και των εκπαιδευτικών τους μέσα από καινοτόμες λύσεις.

Η πρόσκληση αυτή απευθύνεται προς όλους όσους επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τη ψυχοκοινωνική ευεξία των μαθητών με ειδικές ανάγκες εν μέσω κρίσεων. Για τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση εγγραφείτε μέσω της ειδικής φόρμας.

Μάθετε περισσότερα για την εκδήλωση εδώ.