Έντονη η φημολογία κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα για κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Αγιά, του μόνου που έχει μείνει πλέον εξ όλων των τραπεζών σε όλη την έκταση του Δήμου.

Φημολογία η οποία, συν κάποια άλλα θέματα με τις αγροτικές συ­ναλλαγές, οδήγησαν χθες τους αγρότες, μετά το συλλαλητήριό τους με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της κωμόπολης, να κατευθυνθούν με πο­ρεία προς το υποκατάστημα, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αντώνη Γκου­ντάρα, ώστε να εκφράσουν την ανησυχία τους και την διαμαρτυρία τους για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο κ. Γκουντάρας ζήτησε από τον προϊστάμενο του υποκαταστήμα­τος, και πήρε τη διαβεβαίωσή του, να μεταφερθεί στην κεντρική διοί­κηση το αίτημα όλων των Αγιωτών να παραμείνει σε λειτουργία, αφού κλείσιμό του θα φορτώσει, όπως τόνισε, στον κόσμο της περιοχής άλλη μία δυσκολία στις ήδη πολλές που αντιμετωπίζει.

Ο δήμαρχος, επίσης, επισήμανε ζητήματα που έχουν ανακύψει με τις πληρωμές του ΕΛΓΑ και των εργοσήμων που πρέπει πια να γίνονται μέσω i-banking, κάτι που δεν είναι εφικτό από αρκετούς πολίτες, είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω του ότι δεν είναι συνηθισμένοι στις διαδικτυακές συναλλαγές.

choraagia.gr