Από το Ελληνικό Κτηματολόγιο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Ενημερώνουμε τους πολίτες και τους επαγγελματίες ότι, λόγω ανωτέρας βίας, εξαιτίας των συνθηκών του επικρατούν στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας μετά την επέλαση της κακοκαιρίας με την ονομασία “Daniel”, και για λόγους ασφάλειας των εργαζομένων και των συναλλασσομένων πολιτών και επαγγελματιών, τα Γραφεία Κτηματογράφησης και τα Κτηματολογικά Γραφεία του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό.

Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 τα Γραφεία Κτηματογράφησης με έδρα τη Λάρισα, την Ελασσόνα, τον Πυργετό, τον Τύρναβο, την Αγιά, τα Φάρσαλα, τη Νίκαια Λάρισας, την Καρδίτσα, τον Παλαμά, τους Σοφάδες, το Μουζάκι, τα Τρίκαλα, τον Βόλο και τη Ν. Ιωνία Μαγνησίας.

Το Κτηματολογικό Γραφείο Θεσσαλίας (με έδρα τη Λάρισα) καθώς και τα Υποκαταστήματα Καρδίτσας, Τρικάλων και Τυρνάβου του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» θα παραμείνουν κλειστά από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Συγκεκριμένα, αναστέλλονται, με την υπ. αριθμ. Πρωτ. 2343223/10.09.23 απόφαση της Γενικής Διευθύντριας ΝΠΔΔ «Ελληνικό Κτηματολόγιο», οι εργασίες για:

∙την καταχώριση εγγραπτέων πράξεων (διά ζώσης και ηλεκτρονικές υπηρεσίες),

∙την έκδοση πιστοποιητικών (διά ζώσης) και

∙την έρευνα (διά ζώσης) των τηρούμενων στοιχείων και αρχείων.

Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις."