Την απόκτηση του Σέρχιο Νούνιες γνωστοποίησε η ΑΕΛ την Πέμπτη (12/1).

Ο Ουρουγουανός επιθετικός είναι 22 ετών, προέρχεται από την Πενιαράλ και υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο στους «βυσσινί».

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ καλωσορίζει στις τάξεις τον 22χρονο Ουρουγουανό επιθετικό, Σέρχιο “Τότο” Νούνιες, ο οποίος υπέγραψε σήμερα με την ομάδα μας συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους, προερχόμενος από την Πενιαρόλ του Μοντεβιδέο. Η υπογραφή του συμβολαίου έγινε παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ, κ.Αχιλλέα Νταβέλη, του μάνατζερ του ποδοσφαιριστή Γκιγιέρμο Ακουαρόνε και των Τεχνικού και Αθλητικού Διευθυντή της ομάδας μας, Τάσου Βενέτη και Στάθη Ταυλαρίδη, αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως ο νεαρός ποδοσφαιριστής βρίσκεται σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα, έχοντας ολοκληρώσει με την Πενιαρόλ το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και με την όσο το δυνατόν ταχύτερη παραλαβή από την ΕΠΟ της «μπλε» κάρτας του, θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής με την ΑΕΛ, φορώντας τη φανέλα με το Νο 27! Ο Σέρχιο Φαμπιάν Νούνιες Ρόσας, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι γεννημένος στις 30 Ιουνίου του 2000 στην πόλη Παϊσαντού και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της Πενιαρόλ. Προωθήθηκε με εισήγηση του σπουδαίου Ντιέγκο Φορλάν και υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2020, πραγματοποιώντας το επίσημο αγωνιστικό ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα της Πενιαρόλ στις 16 Αυγούστου του 2020, στη νίκη με 2-0 επί της Boston River.

Τον Απρίλιο του 2021 δόθηκε δανεικός στην Τσερίτο, για να επιστρέψει στην Πενιαρόλ τον Ιανουάριο του 2022, μετρώντας συνολικά έως τώρα 28 επαγγελματικές συμμετοχές και 1 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, τις περισσότερες με την κυρίως ομάδα του, με τελευταία στις 10/10/22 κόντρα στην Plaza Colonia. Έχει ύψος 1.79 και διακρίνεται ιδιαίτερα για την ενέργεια που βγάζει στο παιχνίδι, την διαρκή κίνηση στο χώρο και τον έλεγχο της μπάλας».