Ο Δήμος Τυρνάβου πρόκειται να προβεί στην κατασκευή του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΟΔΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ», σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Έτσι, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 υπογράφηκε στο Δημαρχείο Τυρνάβου η αντίστοιχη σύμβαση παρουσία του Δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα. Η μελέτη αφορά την ανάπλαση της εισόδου της πόλης του Αμπελώνα επί της οδού Λαρίσης και στοχεύει:

− Στην βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού της οδού, εξασφαλίζοντας την οδική ασφάλεια τόσο των οδηγών όσο και των πεζών που κινούνται στην περιοχή.

− Στον ανασχεδιασμό των πεζοδρομίων με νέα υλικά, όδευση τυφλών και πρόσβαση με ράμπες ΑΜΕΑ, εξασφαλίζοντας την καλύτερη πρόσβαση των πεζών.

− Στην βελτίωση των ρείθρων για την καλύτερη απορροή των όμβριων υδάτων.

Σήμερα η οδός Λαρίσης φωτίζεται αποκλειστικά από της κολώνες της ΔΕΗ και ο φωτισμός αυτός δεν είναι επαρκής, τα πεζοδρόμια είναι σε κακή κατάσταση με συνέπεια τη δυσκολία στην πρόσβαση των πεζών και τα όμβρια ύδατα σε κάποια σημεία δεν απορρέουν σωστά στα φρεάτια με συνέπεια να λιμνάζουν.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.