Να αναιρεθούν άμεσα τα πλασματικά πλεονάσματα και να τοποθετηθούν όλοι οι υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης με αναφορά του προς τον υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά, δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο  οποίο φιλοξενούνται οι δηλώσεις του πρόεδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» κ. Δημήτρη Παπαποστόλου από την παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Στις δηλώσεις αναφέρεται ότι «δημιουργήθηκαν πλασματικά πλεονάσματα που πρόκειται να πλήξουν σοβαρά τη λειτουργία των σχολείων, να δημιουργήσουν τετελεσμένα περικοπών, αλλά και να δημιουργήσουν αδικίες σε ότι αφορά τα δικαιώματα και τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών» καθώς και το γεγονός ότι εφαρμόζεται η «αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου  από τη Διεύθυνση Π.Ε. Λάρισας και μάλιστα με ιδιαίτερο ζήλο και χωρίς να  λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων».

Ζητείται η άμεση αναίρεση των πλασματικών υπεραριθμιών, ο χωρισμός όλων των πληθωρικών τμημάτων , ο ορισμός ενός/μίας δασκάλου/ας υπεύθυνου/ης για κάθε δύο τμήματα Ολοήμερου, η κάλυψη με έναν εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής για κάθε διάγνωση σε παράλληλη στήριξη και των  απαραίτητων ωρών ενισχυτικής διδασκαλίας, η κάλυψη συνολικά των κενών από τις αναγκαίες ειδικότητες η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων το πολύ σε δύο σχολεία καθώς και η άμεση τοποθέτηση όλων των υπεράριθμων εκπαιδευτικών.