Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ένας Βολιώτης συμβολαιογράφος, όπως και ένα ζευγάρι Βολιωτών που φρόντισε έναν 82χρονο Φαρσαλινό έως το τέλος της ζωής του.

Ο 72χρονος συμβολαιογράφος, ο 57χρονος άνδρας και η 51χρονη σύζυγός του παραπέμφθηκαν κατηγορούμενοι για ψευδή βεβαίωση με όφελος ποσού άνω των 120.000 ευρώ και χρήση της βεβαίωσης (ο συμβολαιογράφος) και για ηθική αυτουργία στην παραπάνω πράξη (το ζευγάρι).

Αφορμή αποτέλεσε η περιουσία, σε μετρητά που ξεπερνούσαν τις 202.000 ευρώ και ακίνητα, που άφησε χωρίς διαθήκη ο 82χρονος συνταξιούχος του ΤΑΠ ΟΤΕ ο οποίος, μέχρι που απεβίωσε ζούσε στον Βόλο.

Με τις δύο πρώτες εξαδέλφες του να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, όταν διαπίστωσαν ότι ο 82χρονος εξάδελφός τους άφησε στο ζευγάρι των Βολιωτών που τον φρόντιζαν μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2013 που πέθανε, το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ καθώς και ένα σπίτι στον Βόλο και ενώ σε αυτές, τις μοναδικές εξ αδιαθέτου κληρονόμους, άφησε όσα περιείχε η τραπεζική θυρίδα, δηλαδή το χρηματικό ποσό των 55.000 ευρώ, 33 λίρες, καθώς, τα συμβόλαια με τα οποία τις παραχωρούσε ένα διαμέρισμα στα Φάρσαλα.

Ελευθερία