Αθώοι κρίθηκαν χθες από Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας τρεις κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια, με αφορμή τη θανάσιμη παράσυρση ενός 10χρονου αγοριού από αμαξοστοιχία του Προαστιακού.

Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 10χρονο αγόρι, ενώ διέσχιζε τις σιδηροδρομικές γραμμές στη συνοικία της Νέας Σμύρνης Λάρισας στις 15.57 το μεσημέρι της 9ης Νοεμβρίου 2017, παρασύρθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από την αμαξοστοιχία του Προαστιακού, που εκτελούσε δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα.

Έτσι, ως κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια παραπέμφθηκαν οι μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Συντήρησης Γραμμής, καθώς και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κυκλοφορίας, με τα δύο τελευταία στελέχη του ΟΣΕ να έχουν πλέον συνταξιοδοτηθεί.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση απάλλαξε των κατηγοριών τους τρεις παραπεμφθέντες, απόφαση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της οικογένειας του 10χρονου αγοριού.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Mε πληροφορίες από Β. Κακάρα, Ελευθερία)