«Όλες οι χρηματοδοτήσεις που πήραμε από την Πολιτεία για συγκεκριμένα έργα με συγκεκριμένο αντικείμενο είτε ολοκληρώθηκαν είτε βρίσκονται σε εξέλιξη. Δεν πήγε χαμένο ούτε ένα ευρώ. Κάναμε αυτό που πρέπει, προχωρήσαμε όλα όσα υποσχεθήκαμε» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε αναλυτική ενημέρωση που έκανε για τα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν στη Θεσσαλία.  Συγκεκριμένα, ο κ. Αγοραστός υποστήριξε ότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη. Η Θεσσαλία δοκιμάζεται σκληρά. Ζούμε τις συνέπειες  από μια θηριώδη καταστροφή,  ως αποτέλεσμα  του πρωτόγνωρου καιρικού φαινομένου που δεν έχει ξανασυμβεί, ούτε θα μπορούσε να προβλεφθεί στην πλήρη έκταση και έντασή του. Αυτή την στιγμή ιδιαίτερη σημασία έχει να κινηθούμε με ταχύτητα, και αποτελεσματικότητα για να μπορέσουν οι άνθρωποι της Θεσσαλίας να ξανασταθούν στα πόδια τους. Να ξεκινήσουμε να οικοδομούμε ένα βιώσιμο και ανθεκτικό μέλλον. Αυτή η διαδικασία δεν είναι εύκολη και θα πάρει χρόνο. Δουλεύουμε ασταμάτητα για τα ταχύτερα δυνατόν αποτελέσματα». 

Παράλληλα, αναφορικά με τα έργα μετά τον Ιανό ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας σημείωσε ότι «έχουν ολοκληρωθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη από την Περιφέρειας Θεσσαλίας περισσότερα από 70 έργα συνολικού ύψους 164,7 εκατ. ευρώ. Κάναμε τα περισσότερα αντιπλημμυρικά που έχουν γίνει εδώ και χρόνια στη Θεσσαλίας. Καθαρίστηκαν ποταμοί, ρέματα,  χείμαρροι και ενισχύθηκαν αναχώματα σε συνολικό μήκος πάνω από 400 χλμ. Τα έργα μας λειτούργησαν, αλλά το πρωτόγνωρο κλιματικό φαινόμενο ξεπέρασε» συμπλήρωσε ο κ. Αγοραστός. 

Κλείνοντας τη δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας είπε «είμαι αφοσιωμένος στη διαχείριση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της Θεσσαλίας. Τίποτε άλλο δεν με απασχολεί.  Δεν με ενδιαφέρει αν με στοχοποιούν και με σταυρώνουν. Ζούμε μια μεγάλη τραγωδία. Δουλειά μου είναι να βοηθήσω με κάθε τρόπο του ανθρώπους μας που ανεβαίνουν ένα μεγάλο Γολγοθά. Τώρα όλοι έχετε την αλήθεια στα χέρια σας. Τώρα κανείς δεν μπορεί να επικαλεστεί βολική άγνοια. Τώρα είτε λέμε την αλήθεια ή απλά συκοφαντούμε για άλλους λόγους». 

Δείτε το βίντεο: