Αγιασμός εν όψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους 2023-2024, επιτελέστηκε στα Γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμο, ο οποίος απευθυνόμενος προς το προσωπικό της Διεύθυνσης και τους παρόντες εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, τόνισε τη σπουδαιότητα της προσεκτικής επιμέλειας του συνόλου των θεμάτων που αφορούν την εκπαίδευση και πρωτίστως την αξία της φροντίδας κάθε μαθητή και μαθήτριας ξεχωριστά, αλλά και των γονέων και κηδεμόνων, που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο σχολείο,  ευχόμενος κάθε ευλογία παρά Θεού και φωτισμό για το νέο σχολικό έτος.

Αντιφωνώντας η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Αικατερίνη Καραγιώργου, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιότατο για τη διαρκή μέριμνά του για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και ιδιαίτερα για την έμπρακτη υποστήριξή των πληγέντων μαθητών/τριών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών από τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ απευθυνόμενη προς το προσωπικό της Διεύθυνσης και τους/τις παρόντες/ούσες εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες ευχήθηκε δημιουργική και ευλογημένη σχολική χρονιά, με υγεία και αγαστή συνεργασία. Με αφορμή, μάλιστα, την επίτευξητης εκκίνησης των δια ζώσης μαθημάτων για το σύνολο του μαθητικού δυναμικού, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, απευθύνει το παρακάτω μήνυμα: 

«Αγαπητοί/ες μαθητές/τριες, αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, αγαπητοί/ες εκπαιδευτικοί,

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μας βρήκε αντιμέτωπους με τις πρωτόγνωρες συνέπειες των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή μας, η καταστρεπτική μανία των οποίων δεν εξαίρεσε ασφαλώς ούτε και τις σχολικές μονάδες, παρακωλύοντας την ομαλή έναρξη του διδακτικού έτους. Η σκέψη μας και η αδιάκοπη μέριμνά μας είναι τούτη τη στιγμή πρωτίστως στραμμένη προς τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα προς τα παιδιά, που επλήγησαν. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, σε συνεργασία με τους/τις Δ/ντες-τριες/Προϊστάμενους/ες και τους Συλλόγους Διδασκόντων, από τη πρώτη στιγμή εξέφρασε έμπρακτα τη συμπαράστασή της προς τους εμπερίστατους συμπολίτες μας, ορίζοντας σχολικές μονάδες για τη συγκέντρωση ειδών ανάγκης, με έμφαση στα όσα χρειάζονται άμεσα οι πληγέντες μαθητές/τριες. Η μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα αυτό και το πνεύμα αλληλεγγύης που αναδύθηκε μέσα από τη δοκιμασία που βιώσαμε, εξέπεμψε ελπιδοφόρο μήνυμα, ενώ σε συνεργασία με τις καταβάλλεται προσπάθεια για την από κοινού αντιμετώπιση των δυσχερειών και την επίτευξη της ομαλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Στις ανωτέρω συνθήκες, ατενίζουμε τη νέα σχολική χρονιά με αισιοδοξία, καθώς η ίδια λειτουργία των σχολείων, αποτελεί δύναμη ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Στο κέντρο και στη σκοποθεσία οποιασδήποτε εκπαιδευτικής διαδικασίας βρίσκεται άλλωστε το κάθε παιδί και ο ιδιαίτερος ψυχικός του κόσμος, ενώ η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα του παιδαγωγικού έργου καθορίζεται από ένα σύνολο παραγόντων που στον πυρήνα τους όμως βρίσκονται οι διαπροσωπικές σχέσεις που αναπτύσσονται εντός της σχολικής κοινότητας και για τον λόγο αυτό όλα τα μέλη της είναι πολύτιμα και μοναδικά. Η οικοδόμηση σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, διδακτικού προσωπικού, μαθητικού δυναμικού, καθώς και γονέων/ κηδεμόνων, εγγυώνται ένα ασφαλές και αποδοτικό παιδαγωγικό περιβάλλον, προκειμένου το σύγχρονο ανοιχτό και δημοκρατικό σχολείο της συμπερίληψης και των υψηλών στόχων, να επιτύχει την αποστολή του.

Καλή Σχολική χρονιά!».

Στην τελετή του Αγιασμού, εκτός των Προϊσταμένων των Τμημάτων της Διεύθυνσης και του διοικητικού προσωπικού, παραβρέθηκαν, επίσης, η Αναπληρώτρια Δ/ντρια Π. Ε. Λάρισας, κ. Σ. Αρίδα,  οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης κ. Δ. Κωτσιοπούλου και κ. Καραθάνος, τα τακτικά, αιρετά και αναπληρωματικά αυτών μέλη του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λάρισας κ. Θ. Κάλλα, κ. Χ. Καζαζάκη  κ. Β. Λέτσιος, και Β. Σίμος και τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κων. Κούμας», κ. Γ. Νάστος και κ. Μ. Χάμου. Την τελετή πλαισίωσαν, επίσης, μαθητές/τριες της ΣΤ΄ Τάξης του 23ου Δημοτικού Σχολείου, συνοδευόμενοι/ες από τη Δ/ντρια της Σχολικής Μονάδας, τις εκπαιδευτικούς ΠΕ70 κ. Π. Γκοτζαγιορίδου και κ. Α. Κουκοπούλου και την εκπαιδευτικό ΠΕ79.01 κ. Κ. Κουκουλίτσιου, με την καθοδήγηση της οποίας ερμήνευσαν με υπέροχο τρόπο ευχάριστα τραγούδια, για το καλό ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.