Στο πλαίσιο της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης για την άνοια, το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και το Κέντρο Κοινότητας σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας –ΕΠΑΨΥ διοργάνωσε δωρεάν τεστ μνήμης και ενημέρωση για τη νόσο Alzheimer σε πολίτες του Δήμου Αγιάς.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο του Νέου Δημαρχείου Αγιάς την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023.

Όπως σημειώνεται "πολλοί συμπολίτες μας προσήλθαν προκειμένου να ενημερωθούν για ζητήματα που αφορούν την άνοια, τις υπηρεσίες του Κέντρου Ημέρας και του Κέντρου Κοινότητας.

Η προσέλευσή τους διήρκησε από τις 9.00 πμ έως και τις 14.00 μμ. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και ιδιαίτερα των ατόμων φροντιστών, δηλαδή εκείνων που έχουν αναλάβει τη μέριμνα αυτών που πάσχουν από τη νόσο. Η συχνότητα της άνοιας σχετίζεται άμεσα με την ηλικία η οποία αποτελεί και τον πιο ισχυρό παράγοντα κινδύνου .

Η πρόληψη της άνοιας αποτελεί το επίκεντρο της παγκόσμιας ερευνητικής δραστηριότητας αφενός με προσπάθειες να αλλάξουμε τον τρόπο της ζωής μας από την εφηβική και την μέση ηλικία, όταν ακόμη η άνοια φαίνεται μία απομακρυσμένη απειλή και αφετέρου στις μεγάλες ηλικίες όταν όλοι είμαστε υποψήφιοι.

Να ευχαριστήσουμε θερμά τη κοινωνική λειτουργό Κέντρου Ημέρας Άνοιας κα Τζιάρτα Μαρία και τον λογοθεραπευτή κ Σιώμο Χρήστο.

Το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας – ΕΠΑΨΥ επιχορηγείται στα πλαίσια της ενταγμένης πράξης «Επιχορήγηση “ΕΠΑΨΥ” για τη δημιουργία Ειδικού Κέντρου Ημέρας για Alzheimer στη Λάρισα» στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση.» του Ε.Π. «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 – 2020» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και οι υπηρεσίες του είναι δωρεάν.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγιάς εντάσσεται στο "Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020" και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγιάς, Σοφοκλή Ευστρατιάδη 11 Αγιά , τηλέφωνο επικοινωνίας 2494350224- 225 και email kkdimosagias@gmail.com Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας - ΕΠΑΨΥ , Βενιζέλου 141 στο 2410257478 ή στο dcanoia@epapsy.gr"