Ήδη, τρεις από τους δέκα επιχειρηματίες, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καταδικάστηκαν με 7 μήνες με αναστολή και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα για ομπρέλες και ξαπλώστρες στην παραλία, έκλεισαν αυτοβούλως τα καταστήματά τους, λίγα 24ωρα μετά τα γεγονότα.

Αυτό ανέφερε στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δ. Αγιάς Νίκος Ντάγκας, εκφράζοντας έντονα την ανησυχία του για το μέλλον των επενδυτών και της επιχειρηματικότητας στην περιοχή.

Οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, προκειμένου να λάβουν άδεια για να αναπτύξουν ομπρέλες και ξαπλώστρες στην παραλία, έπρεπε πρώτα να πάρουν άδεια για την χρήση 2-3 μέτρων μπροστά στα μαγαζιά τους, απ΄την πάνω πλευρά του δρόμου που χωρίζει τα μαγαζιά από τον αιγιαλό. Άδεια που δεν πήραν ποτέ, παρότι είχαν κάνει τις αιτήσεις τους.

“Θέλουν να είναι νόμιμοι και το τέρας της γραφειοκρατίας δεν τους αφήνει! Το κόστος για τις άδειες και τη χρήση του αιγιαλού είναι ελάχιστο μπροστά στα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν! Φυσικά και θέλουν να είναι νόμιμοι. Αντιμετωπίζουν πρόστιμα από 10.000 ως 40.000 ευρώ ο ένας! Ήδη, κάποιοι έβαλαν λουκέτο, και δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι, καθώς φοβούνται ότι αν ξαναβρεθούν υπόλογοι, δεν θα έχουν πια το δικαίωμα να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά ξανά, λόγω υποτροπής“, ανέφερε ο Νίκος Ντάγκας.

Οι επιχειρηματίες άσκησαν έφεση κατά των καταδικαστικών αποφάσεων του αυτοφώρου και ετοιμάζονται να υποβάλουν μηνύσεις για διαφυγόντα κέρδη κατά των δημόσιων υπηρεσιών που καθυστερούν τις διαδικασίες για τις αδειοδοτήσεις.

ertnews.gr