Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, τα σύνολα της Παιδικής Χορωδίας και του φυτωρίου του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, μαζί με τη γυναικεία χορωδία InDONNAtión, θα παρουσιάσουν μία Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τίτλο «Άγγελοι από ψηλά» που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συναυλιών του Δ.Ω.Λ. στις 20:00.

Η Παιδική Χορωδία και το φυτώριο, θα μεταφέρουν το μήνυμα της Θείας γέννησης μέσα από το έργο του Carl Orff και Gunild Keetman «The Christmas story» σε μετάφραση, διασκευή και διεύθυνση της
Ειρήνης Μάμμου.

Οι ποιμένες, ο Άγγελος, οι μάγοι, ο Ιωσήφ και η Μαρία, πλαισιώνονται από τη χορωδία των αγγέλων που υμνούν τη γέννηση του μικρού Ιησού σε ένα συνδυασμό από ορχηστρικά μέρη, αφήγηση, soli, διαλόγους και γνωστά Χριστουγεννιάτικα κομμάτια που ολοκληρώνουν την ιστορία.

Στο πιάνο συνοδεύει η Ελένη Κουτή, ενώ στα ορχηστρικά και συνοδευτικά μέρη του έργου συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες των τάξεων εγχόρδων, κρουστών και πνευστών του Ωδείου.

Η ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς, θα είναι η σύμπραξη στη σκηνή της γυναικείας χορωδίας InDONNAtión με τα σύνολα της Παιδικής χορωδίας, στο τελευταίο απόσπασμα του έργου.

Έπειτα, το γυναικείο φωνητικό σύνολο του Δ.Ω.Λ. θα συνεχίσει το πρόγραμμά του ερμηνεύοντας γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τον χώρο του παγκόσμιου κινηματογράφου, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κτιστάκη και την πιανιστική συνοδεία της Φρόσως Αστ. Κτιστάκη.

Σολίστ: Κλειώ Παπαδημητρίου και Αμαλία Σδρόλια.

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο συνοδεύεται επίσης από ένα ολιγομελές ορχηστρικό σύνολο αποτελούμενο από τους: Σπύρο Παππά (ηλ. κιθάρα), Βασίλη Λιάκο (ηλ. μπάσο), Αποστόλη Γιάγκο (πλήκτρα) & Γιάννη Μακρυγιάννη (κρουστά).

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Η προπώληση των εισιτηρίων για τη συναυλία στις 5/12/2023 θα είναι τις καθημερινές 10.00-13.00 στο ΔΩΛ.