«Ξεδιψούν» πάνω από 12.000 στρέμματα δυναμικών καλλιεργειών στην περιοχή των Φαρσάλων μετά την ολοκλήρωση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας της κατασκευής τριών πρόχειρων φραγμάτων κατά μήκος του ποταμού Ενιπέα. Η κατασκευή τους αποτελεί μέρος του έργου υλοποίησης πρόχειρων φραγμάτων σε έξι συνολικά σημεία σε Πηνειό και Ενιπέα, συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, τα τρία φράγματα ύψους το καθένα 2,5 μέτρων, κατασκευάστηκαν στην περιοχή του Καστρακίου και δίνουν πλέον τη δυνατότητα αποταμίευσης ικανής ποσότητας νερού, η οποία θα χρησιμοποιηθεί κατά την περίοδο αιχμής των αρδεύσεων αλλά και σε ενδεχόμενο λειψυδρίας.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σ’ αυτή την κρίσιμη και δύσκολη περίοδο για τη χώρα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την έμπρακτη και άμεση στήριξη του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή μας. Σ’ αυτή την κατεύθυνση υλοποιήσαμε και φέτος τρία πρόχειρα φράγματα στον Ενιπέα ποταμό, ούτως ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα να αρδευτούν περισσότερα από 12.000 στρέμματα στην περιοχή των Φαρσάλων, μία περιοχή που όπως όλοι γνωρίζουν ενώ στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην αγροτική οικονομία, δυστυχώς στερείται μεγάλων έργων υποδομών που θα βοηθήσουν τους αγρότες στο να απεμπλακούν από τον φαύλο κύκλο της υπεράντλησης του υδροφόρου ορίζοντα με συνεχείς ανορύξεις ατομικών γεωτρήσεων.

Εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας, αξιοποιώντας τα επιφανειακά ύδατα, αυξάνουμε σημαντικά τη δυνατότητα ύπαρξης δυναμικών, αρδεύσιμων καλλιεργειών, με πολλαπλά οφέλη στην παραγωγή αλλά και στην τοπική οικονομία.

Νέος εθνικός μας στόχος πρέπει να είναι η παραγωγή. Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και της βαθιάς ύφεσης, δεν νοείται να σκεφτόμαστε ανάκαμψη χωρίς τον πρωτογενή τομέα, δηλαδή χωρίς την παραγωγή. Ας φροντίσουμε να την στηρίξουμε με πράξεις και έργα, ώστε να κερδίσουμε από την ανάπτυξη που οι ίδιοι οι αγρότες, με τον καθημερινό τους μόχθο, μπορούν να φέρουν στη χώρα μας.»