Όπως όλα δείχνουν η Μουσική σχολή του δήμου Τυρνάβου  οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε μαρασμό και το μέλλον της είναι αβέβαιο. Σύμφωνα με όσα πληροφορούμαστε, το τελευταίο διάστημα, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, πραγματοποιήθηκαν αλλαγές με μειώσεις 50% στα δίδακτρα της σχολής (Από 30 ευρώ – στα 15 ευρώ),  στα πλαίσια της προσπάθειας για προσφορά κοινωνικής πολιτικής λόγω της οικονομικής κρίσης.

Αυτό όμως που αποκρύπτεται και δεν έχει γίνει γνωστό, είναι πως ενώ πραγματοποιούνται οι συγκεκριμένες μειώσεις στα δίδακτρα της σχολής, ένα μεγάλο «ψαλίδι» πέφτει παράλληλα στις αποδοχές των συμβασιούχων δασκάλων με βάση τις νέες τους συμβάσεις.

Έτσι για παράδειγμα οι αποδοχές των συμβασιούχων δασκάλων κατρακυλούν στα 5 ευρώ μεικτά την ώρα, για φέτος, από 12 ευρώ μεικτά που έπαιρναν με βάση την περσινή σύμβαση, ώστε να μπορέσει η σχολή να λειτουργήσει μετά την μείωση της χρηματοδότησης και την έλλειψη ρευστότητας, λόγω της έκπτωσης που αποφασίστηκε στα δίδακτρα της σχολής.  Εύκολο πάντως να κάνεις «κοινωνική πολιτική» με ξένα κόλλυβα και στις πλάτες των εργαζομένων…

Η.Σ.