Σάστισαν και στις οικονομικές εφημερίδες των Αθηνών διαβάζοντας ότι στα Τρίκαλα συνελήφθη επιχειρηματίας από τον χώρο του ενδύματος με χρέη 72 εκ. ευρώ προς το δημόσιο.

Όχι άδικα, καθώς η οφειλή είναι εξωπραγματική για τα δεδομένα της τοπικής αγοράς. Ούτε στην Λα Κορούνια, όπου εδρεύει η Ζάρα και άλλες μεγάλες βιομηχανίες ρούχων, δεν ακούγονται τέτοια νούμερα.

Η περίπτωση εν λόγω του Τρικαλινού θα άξιζε, βεβαίως, εκτενών δημοσιογραφικών αφιερωμάτων, αλλά ο νόμος περί προσωπικών δεδομένων είναι απαγορευτικός.

Το μέγεθος της συγκεκριμένης επιχείρησης, η οποία σήμερα δεν υφίσταται, δεν ανταποκρίνεται επ' ουδενί στον όγκο των οφειλών της.

Τα 72 εκ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του trikalaenimerosi.gr, συσσωρεύτηκαν, σε μεγάλο βαθμό, από φορολογικές παραβάσεις και τα συνακόλουθα πρόστιμα. Το προσωπικό της δεν υπερέβαινε καν τα πέντε άτομα, ενώ η δραστηριότητά της ήταν εισαγωγικού και εξαγωγικού χαρακτήρα που έφτανε μέχρι τις Καυκάσιες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες...

Ο επιχειρηματίας, που συνελήφθη την Παρασκευή στα Τρίκαλα, εξηντάρης πια, ζει πλέον στην Αθήνα. Έφυγε πριν μερικά χρόνια, όταν οι δουλειές έπεσαν έξω, αφού πρώτα πούλησε και την βίλα, στην άκρη της πόλης, την οποία έφτιαξε με πολύ μεράκι είναι η αλήθεια ...