Εκατοντάδες ήταν οι πιστοί που πέρασαν την Κυριακή ανήμερα της γιορτής της Αγίας Παρασκευής από τον ομώνυμο ναό στην κοιλάδα των Τεμπών προκειμένου να προσκυνήσουν. 

Πολλοί από αυτούς ήταν εκδρομείς που με το αυτοκίνητό τους πήγαιναν στα παράλια της Λάρισας και της Πιερίας για να απολαύσουν τη θάλασσα, καθώς σήμερα το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 35 βαθμούς, κάνοντας πρώτα μία στάση για τη γιορτή της Αγίας. 

Υπήρχαν όμως και δεκάδες λεωφορεία με προσκυνητές που όπως κάθε χρόνο μετέβησαν στα Τέμπη ανήμερα της γιορτής. 

Αποτέλεσμα για τους οδηγούς ήταν να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων στην Εθνική Οδό, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες, με τη διακριτική παρακολούθηση της τροχαίας να διασφαλίζει πως δεν θα προκληθεί κάποιο πρόβλημα. 

Ο ιστορικός ναός της Αγίας Παρασκευής

Ο Ναός βρίσκεται στο κέντρο των στενών των Τεμπών. Στη θέση αυτή χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1910 από τον ΟΣΕ παράλληλα με την διάνοιξη του σιδηρόδρομου.

Στην ίδια θέση προϋπήρχε Προσκύνημα της ίδιας στην ίδια φυσική σπηλιά και το Αγίασμα σε βαθιά οπή,όπως και σήμερα.Κοντά στη σπηλιά αναβλύζουν άφθονα νερά πηγής.

Το σπήλαιο βρίσκεται στην πλευρά του Ολύμπου.Στην θέση που βρίσκεται είναι απρόσιτο από την πλευρά του Ολύμπου, ενώ προσιτό από την Κισσάβεια πλευρά όπου βρίσκεται και η κρεμαστή γέφυρα, η οποία ανακατασκευάστηκε πρόσφατα και μέσα στο καλοκαίρι του 2004 γίνανε τα εγκαίνια.

Μέχρι το 1960 όποτε και χτίστηκε η Κρεμαστή Γέφυρα,ο Ναός ήταν προσιτός μέσω βάρκας και ξύλινης γέφυρας.Από αυτό διαφαίνεται ότι ο Ναός ήταν προσπελάσιμος μόνο σ' όσους είχαν συγκεκριμένο σκοπό και κατόπιν συμφωνίας με τον εκεί βαρκάρη και ιερέα.