Συνεδρίασε την Πέμπτη 24/3 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου με θέμα την εμφιάλωση νερού από την κοιλάδα των Τεμπών, μετά από σχετική αίτηση επενδυτικής εταιρείας.

Η απόφαση ήταν θετική, στο πλαίσιο αξιοποίησης – εκμετάλλευσης πόρων του δήμου Τεμπών με σταθερό στόχο και σκοπό την προώθηση της ανάπτυξης στην περιοχή , την αύξηση της απασχόλησης – μείωση της ανεργίας αλλά και την οικονομική ενδυνάμωση του δήμου μέσω της διάθεση μέρους του νερού της πηγής Δάφνης Τεμπών ( περίπου το 1%).

Ο Δήμαρχος Τεμπών ενημέρωσε το σώμα για την αίτηση που εχει κατατεθεί στην Τοπική Κοινότητα Αμπελακίων απο γνωστό επιχειρηματία της περιοχης που ενδιαφέρεται για την εμφιάλωση νερου απο πηγή Ωστόσο, η θετική γνώμη της Τοπικής Κοινότητας φέρνει το θεμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το σύνολο των μελών της επιτροπής διαβούλευσης υπήρξε προς την θετική κατεύθυνση και πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και τους νόμους που ορίζονται .

Μέχρι να αδειοδοτηθεί η συγκεκριμένη επιχείρηση θα πρεπει να υπάρξει αποφαση απο τις αρμόδιες επιτροπές της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του υπουργείου .