Μάλλον επιβεβαιώνονται όσοι έλεγαν ότι ο πρώην συνεργάτης του Απόστολου Καλογιάννη είναι ο έμπιστος του Μαξίμου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο οποίο τοποθετήθηκε ως γραμματέας αμέσως μετά τις εκλογές. Ένα χθεσινό δημοσίευμα των ΝΕΩΝ στην ουσία το επιβεβαιώνει:

«Τα πάνω κάτω έρχονταν χθες, από το πρωί μέχρι το βράδυ στον άξονα Ηρώδου Αττικού - Πενταγώνου. Αφορμή οι αλλαγές των αρχηγών στα Γενικά Επιτελεία, για τις οποίες υπήρξαν ουκ ολίγα προς - πίσω.

Εξηγούμαι: αρχικά υπήρξε σχετική συνεννόηση σε πρωινή σύσκεψη του υπουργού Πάνου Καμμένου με τον αναπληρωτή Κώστα Ησυχο, τον υφυπουργό Νίκο Τόσκα και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γιάννη Ταφύλλη.

Ομως τα ονόματα διέρρευσαν και επικράτησε ένταση. Το αποτέλεσμα ήταν οι τέσσερις προαναφερθέντες να διακτινιστούν στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή προκειμένου να βρεθεί λύση. Και όχι τυχαία.

Το λέω επειδή ακούω ότι «αγκάθι» δεν ήταν μόνο η παραμονή ή όχι του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου στη θέση του αλλά και οι αρμοδιότητες του Ταφύλλη. Ο μεν (Καμμένος) δεν τρελαίνεται με την ιδέα ο Ταφύλλης να έχει διευρυμένες αρμοδιότητες γενικού γραμματέα, οι δε (συριζαίοι) θέλουν τον Ταφύλλη υπεργραμματέα…»

Πάντως σε σύγκριση με τους τοπικούς βουλευτές περισσότερη κυβερνητική εξουσία φαίνεται να διαθέτει…