"Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει το κόστος της στροφής στον πολιτικό ρεαλισμό. Κέρδισε τις εκλογές με αντιμνημονιακό λόγο, καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις στον κόσμο ότι υπάρχουν εύκολες, μαγικές λύσεις, και τώρα προσγειώθηκε στην σκληρή πραγματικότητα", τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στο Κόκκινο και τον Μπάμπη Αγρολάμπο, κληθείς να σχολιάσει τις απώλειες που κατέγραψε η κυβερνητική πλειοψηφία στη ψηφοφορία στη Βουλή για το 3ο Μνημόνιο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υποστήριξε ότι "εδώ που έφτασαν τα πράγματα, αφού η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη του ψυχολογικού ορίου των 120 βουλευτών που η ίδια έθεσε ως προϋπόθεση για να συνεχίσει να κυβερνά, δύο είναι οι δυνατότητες που υπάρχουν: η πρώτη είναι να υπάρξει μια νέα κυβερνητική πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή και η δεύτερη -και πιο καθαρή- είναι η προσφυγή στο λαό".

Ερωτηθείς αν η ΝΔ θα συμμετείχε σε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία, ο κ. Χαρακόπουλος, σημείωσε ότι η ΝΔ πάντα έβαζε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. "Αν χρειαστεί θα επιτελέσει το πατριωτικό της καθήκον. Το ποιός θα ηγείται ενός τέτοιου κυβερνητικού σχήματος είναι νωρίς να ειπωθεί".

Αναφορικά με τα μέτρα φορολόγησης των αγροτών που θα έρθουν προς ψήφιση τον Οκτώβριο, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, υπογράμμισε ότι "είναι δυσβάσταχτα και θα οδηγήσουν σε αφανισμό της πρωτογενούς παραγωγής". Παραπέμποντας στην ομιλία του προέδρου του κόμματος κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη είπε ότι "η ψήφος της ΝΔ δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη για μέτρα που εμείς ως κυβέρνηση αποτρέψαμε. Προφανώς, υπάρχουν συμφέροντα που θέλουν την επέκταση της διάρκειας του παστεριωμένου, του φρέσκου γάλακτος, ιδιαίτερα τώρα που καταργούνται οι ποσοστώσεις στις χώρες της ΕΕ. Οι "λίμνες γάλακτος" που θα σχηματιστούν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη φυσικό είναι να αναζητούν πρόσβαση σε νέες αγορές», ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «το ερώτημα είναι αν μετά από αυτό θα υπάρξει ελληνική αγελαδοτροφία!".