Τα μπλόκα στα Τέμπη και την Νίκαια του Νομού Λάρισας έχουν αναχθεί σε δύο από τα σημαντικότερα του αγώνα των αγροτών ενάντια στο ασφαλιστικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Ποια είναι όμως τα πρόσωπα που συντονίζουν τις κινητοποιήσεις στα δύο «μέτωπα»;

Στον κόμβο της Νίκαιας επικεφαλής έχει αναλάβει ο Βαγγέλης Μπούτας, παλιός «στρατηγός» στις τάξεις των αγροτών καθώς, ως γνωστόν, είχε πρωτοστατήσει και στις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις του 1996, συνεχίζοντας σήμερα παρά τα χρόνια που κουβαλά στις πλάτες του.

Στα Τέμπη όμως την «σκυτάλη» έχει πάρει η νεότερη γενιά, καθώς την οργάνωση του μπλόκου έχουν αναλάβει τρεις νέοι Λαρισαίοι αγρότες. Ο λόγος για τον 29χρονο Παναγιώτη Καλογιάννη και τους συνοµήλικούς του Φάνη Τραγάκη και Τριαντάφυλλο Τσιντούλη. Ο πρώτος απόφοιτος του τμήματος τεχνολογίας γεωπονίας του ΤΕΙ Λάρισας, καλλιεργεί στην πατρίδα του 500 στρέµµατα σιτηρά, όσπρια, βιοµηχανική τοµάτα, καλαµπόκι και τριφύλλι, ενώ ο Τριαντάφυλλος Τσιντούλης έχει παρόµοιες καλλιέργειες σε έκταση 600 στρεµµάτων. Αμφότεροι συνεχίζουν δυναμικά την παρουσία τους στα Τέμπη και δηλώνουν διατεθειμένοι να παραμένουν στο μπλόκο με τα τρακτέρ τους μέχρι να αποσυρθεί το ασφαλιστικό.

Γ.Τ.