Περιπλανήθηκε αρκετά εκτός Νέας Δημοκρατίας ο Χρήστος Ζώης. Έφτιαξε τους Ανεξάρτητους Έλληνες μαζί με τον Καμμένο, έφυγε όταν κατάλαβε ότι έμπλεξε, ακολούθησε η Νέα Μέρα χωρίς  επιτυχία, και να λοιπόν που πήρε τον δρόμο της επιστροφής για το «μαντρί» που έλεγε και ο Αβέρωφ.

Με τον Σαμαρά οι σχέσεις τους είχαν φτάσει στο απροχώρητο, δεν ήταν εύκολο να τα ξαναβρούν, αλλά όταν υπάρχει βούληση και …αδιέξοδα, βρίσκονται και οι λύσεις.

Οι επαφές του Λαρισαίου με τον Κώστα Καραμανλή ήταν πάντα συχνές. Αυτός τον καθιέρωσε στην κεντρική πολιτική κονίστρα και τον έκανε υπουργό.

Τους τελευταίους μήνες τα πράγματα μαλάκωσαν. Συγγρού και Ζώης ήρθαν πιο κοντά, και τελικά η αφορμή για την πρώτη και ουσιαστική επαναπροσέγγιση δόθηκε μέσω του τέως Πρωθυπουργού ο οποίος, λέγεται, ήταν αυτός που τον έπεισε να επανακάμψει. Τα πράγματα όμως βρίσκονται ακόμα στην αρχή. Ο Ζώης απέφυγε στη δήλωση στήριξης της Νέας Δημοκρατίας την παραμικρή αναφορά στον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, περιοριζόμενος απλώς να πει ότι ανταποκρίθηκε στο προσκλητήριο Καραμανλή.

Προφανώς περιμένει, όπως πολλοί άλλοι στο γαλάζιο στρατόπεδο, το αποτέλεσμα της κάλπης και τις όποιες εξελίξεις αυτό θα δρομολογήσει. Νεώτερα από τις 26 τρέχοντος…

kosmoslarissa.gr